Sosyal Medya

Coğrafyamız

Halep'te rejim güçlerine intihar saldırısı

Suriye'de muhaliflerin büyük bir operasyon başlattığı Halep'te, Nusra Cephesi, intihar saldırısıyla rejim güçlerini hedef aldı. 25 rejim askeri ve milis öldü.



Suriye’nin Halep kentinde muhalifler, Cemiyet Zehra bölgesinin tamamını ele geçirmeye yaklaÅŸtı. Kentin batısında devam eden çatışmalarda onlarca rejim askeri ve Lübnan Hizbullah’ı mensubu öldü.

Çatışmalar Nusra Cephesi ve Ahraru Åžam gibi büyük muhalif grupların baÅŸlattığı “Ensar-u Åžeria” ortak operasyonu güçlerinin rejimin mevzilerine bomba yüklü araçla saldırmasıyla baÅŸladı. 

Suriye Ä°nsan Hakları Gözlemevi'ne göre bomba yüklü araç saldırısından sonra, muhalifler, rejim askerleri ve yanında savaÅŸan Suriyeli, Arap ve Asyalı kökenli milislerle çatışmaya girdi. Patlama ve çatışma sonucunda 25 rejim askeri ve yanında savaÅŸan milis öldü. Bu arada muhalifler onlarca yerel üretim füzeyle rejimi çıkarmaya çalıştığı bölgeyi bombalamaya devam etti. Rejim ise muhaliflerin elindeki bölgeleri karadan karaya olduÄŸu düÅŸünülen füzelerle ve havadan vurdu. Çatışma sonucunda muhalifler Cemiyet Zehra bölgesinde ilerleme saÄŸladı.

Halep’in batısında yer alan Cemiyet Zehra mahallesinin önemiyle ilgili olarak gazeteci Yeman Hatip, “Bu bölge Halep’in merkezine batıdan ulaÅŸmak için kilit nokta. Rejim kentin batısındaki bölgeleri korumak için orada büyük askeri cephanelik tutuyor” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Hatip, Cemiyet Zehra bölgesinde bulunan Topçu Fakültesi’ne ve yanındaki Esed Askeri Mühendislik Akademisi’nin de önemine atıfta bulunarak, rejimin Halep operasyonlarını bu kurumlardan yürüttüÄŸünü ifade etti.

Muhalifler geçtiÄŸimiz ay Halep’in RaÅŸidin bölgesini de ele geçirmiÅŸti.

Halep’te muhaliflerin rejimle beraber çatıştığı cepheler; eski Halep, RaÅŸidin, Cemiyet Zehra, Halidiye ve Leyramun.

 

 
 

 

 

 
 

 

Kaynak: Al Jazeera ve Suriye Ä°nsan Hakları Gözlemevi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.