Sosyal Medya

Güncel

Kapı kapı Kobani gerçeği!

IŞİD'in Kobani kuşatması sonrası meydana getirilen havada Kürt seçmenlerde oy kaybı yaşayan AK Parti, vatandaşa kendini anlatmak için harekete geçiyor



IŞİD'in Kobani kuÅŸatması sonrası meydana getirilen havada Kürt seçmenlerde oy kaybı yaÅŸayan AK Parti, vatandaÅŸa kendini anlatmak için harekete geçiyor. 

Gazetecilerle bir araya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın Kobani konusundaki açıklamalarının HDP tarafından çarptırılarak bölge halkına yönelik propaganda yapıldığını söyledi. 

'CumhurbaÅŸkanı Kobani düÅŸsün diyor' yalanının tuttuÄŸunu ifade eden Bakan Çelik, iÅŸin gerçeÄŸini kapı kapı dolaÅŸarak bölge insanına anlatacaklarını söyledi. 

Çelik ÅŸöyle konuÅŸtu: “Sayın CumhurbaÅŸkanı 'IŞİD Ä°slam adına Allahu Ekber diyerek Allahu Ekber diyenleri öldürüyor. UçuÅŸa yasak bölge ilan edilmesi lazım. O bölgenin güvenli bölge ilan edilip, ılımlı Müslümanların eÄŸitilmesi lazım. Birçok yer düÅŸmüÅŸ, Kobani'de düÅŸüyor. Havadan bombalamakla olmuyor' diyor.  

HDP bu sözlerin 'Kobani düÅŸtü düÅŸecek' cümlesini alıyor, 'Ä°ste görüyor musunuz ErdoÄŸan Kobani'nin düÅŸmesini istiyor' diye yayıyor. Bu bölgede kırılma noktası oldu. Hem dünya hem de Kürt orjinli bölgedeki tüm insanlara bunu yaydılar. Amaç neydi. Tayyip ErdoÄŸan'ın Kürtler üzerindeki sevgisini ve bağı koparmaktı. Bir anlamda baÅŸarılı oldu." 

Bu yalanın yayanların hesap vereceÄŸini söyleyen Çelik ÅŸu mesajları verdi: "IŞİD orada ilerlemesin' diye söylediÄŸi cümleyi “Kobani düÅŸsün” diye yayanlar tabiî ki bunun hesabını verecek. Halkın nezdinde verecekler. Kapı kapı, televizyon televizyon dolaşıp doÄŸrusu anlatacağız. Özel bir çalışma yapacağız.Böyle bir ÅŸey olabilir mi? Ä°ÅŸin doÄŸrusu bu, size anlatanlar yalan anlattı, diyeceÄŸiz.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.