Sosyal Medya

Kültür Sanat

'Dünya sessiz kalmakta çok başarılı'

Suriye’de yaşanan kan, acı ve gözyaşını “Haykırış” adıyla belgeselleştiren Tülay Gökçimen, görüp duyduklarını aynı adla kitaba döktü.



DirliÅŸ Postası'ndan Aslıhan Demir'in haberine göre;

Ä°slam coÄŸrafyasının alev alev yandığını, yanı başımızda Suriye'de sivillerin bombalanıp kadınların tecavüze uÄŸradığını, bebeklerin mama, süt ve bez gibi acil ihtiyaçlarının her geçen gün arttığını söyleyen Gökçimen, “OÄŸlu, eÅŸi katledilmiÅŸ kadınlar çıldırmış durumda. Dünya sessiz kalmakta çok baÅŸarılı” diye konuÅŸtu.

Suriye'deki zulmü tüm dünyaya belgeseller çekerek duyurmayı amaçlayan Gökçimen, Beyazıt'taki kitap fuarında “Haykırış” adını verdiÄŸi kitabını imzaladı.

ÇektiÄŸi belgeselin 50 dakika sürdüÄŸünü, bu kitapta ise pek çok konudan bahsettiÄŸini söyleyen Gökçimen, “Kadınlar, bazı ÅŸeyleri kameralar önünde anlatamadılar, burada uzun uzun konuÅŸtular. Suriye Zindanlarında 24 Saat belgeselinden alıntılar ile yeni röportajlar da var” dedi.

Belgeselin farklı dillere çevrildiÄŸini, çok fazla insana ulaÅŸtığını ifade eden Gökçimen, “50 kenti dolaÅŸtık. Üniversitelerde öÄŸrencilere, camilerde cemaate anlattık, ‘bu kadarını tahmin etmiyorduk, bilmiyorduk, Suriyeli kadınların kötü olduÄŸunu sanıyorduk' gibi tepkiler aldık. Haykırış birçok ÅŸeyi deÄŸiÅŸtirdi” diye konuÅŸtu. Kudüs'le ilgili bir belgeselin de Eylül-Ekim gibi geleceÄŸini kaydeden Gökçimen, kimsenin yaÅŸanan bu zulme duyarsız kalmaması gerektiÄŸini vurguladı.
“Suriye en kötü ÅŸartları yaşıyor”

Tülay1


Ümmet coÄŸrafyasında durumun içler acısı olduÄŸunu dile getiren Gökçimen ÅŸunları söyledi:

“Suriye, dünyanın en kötü ÅŸartlarını yaşıyor. Hemen yanı başımızda yüzyılın en büyük acısı var. Siviller bombalanıyor, kadınlar tecavüze uÄŸruyor. Kadınların çoÄŸu namusunu korumak için çocuklarıyla baÅŸka ülkelere gidiyor, özellikle Türkiye'ye. Ä°nsanlar maalesef bu görüntülere alıştı. Sosyal medya olmasa, bizler anlatmasak birçok kiÅŸi Suriye'den haberdar bile deÄŸil. Suriye'ye yardımlar gittikçe azalıyor. Ä°nsanlar oruçlu, su diye inliyorlar. Su bile gitmiyor. Çocuklar için mama yok, süt yok, bez yok! Anneler çok kötü. OÄŸlu, eÅŸi katledilmiÅŸ kadınlar çıldırmış durumda. YaÅŸadıkları anlatılacak gibi deÄŸil. Büyük bir kargaÅŸa var. Bu yıkıma sessiz kalamazdık. Bu yüzden belgesellerle, seminerlerle, kitaplarla onların sesi olmaya çalışıyoruz.”
Dünya ülkelerinin görmek ve duymak istemediÄŸi gerçekleri haykırmaya çalıştıklarına iÅŸaret eden Tülay Gökçimen, “Kadınlara tecavüz edildiÄŸini dünya bilmiyor mu, biliyor. Ama herkesin Suriye ile ilgili bir düÅŸüncesi var. Bu yüzden sessiz kalıyorlar. Suriye'de Esed rejiminin insanlara yaptığı iÅŸkenceleri gösteren bir kaynak olacak” ifadesine yer verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.