Sosyal Medya

Dünya

Kuzey Kore hakkında kan donduran iddia!

Kuzey Kore'den kaçan bir bilim adamı, "Kimyasal silahları akıl hastaları üzerinde deniyorduk" iddiasını öne sürerek kan donduran açıklamada bulundu.



Dünyanın en kapalı rejimi olarak görülen Kuzey Kore'ye dair kan dondurucu bir insan hakları ihlali daha gündeme geldi. Çin sınırı yakınlarındaki Ganggye ÅŸehrinde bulunan bir mikrobiyoloji laboratuvarından kaçan bilim adamı, kimyasal silahların akıl hastaları üzerinde denendiÄŸini iddia etti. Sadece soy ismi açıklanan Lee, Filipinler üzerinden Avrupa'ya kaçmayı baÅŸardığını, yanında insanlık dışı uygulamalara dair deliller getirdiÄŸini söyledi. Kuzey Koreli yetkililer tarafından da kaçışı doÄŸrulanan Lee'nin, Avrupa Parlamentosu önünde tanıklık etmek istediÄŸi belirtildi. Lee'nin ÅŸu anda Finlandiya'da bulunduÄŸu, ülkesini terk ederken içinde kritik bilgiler bulunan bir bilgisayar hafızasını da kaçırmayı baÅŸardığı kaydedildi. Lee'nin iddialarını doÄŸrular nitelikte bir tanıklık da 1990'larda Kuzey Kore'den kaçan bir özel harekât subayı tarafından yapılmıştı. Im Cheon-yong adlı subay, "Askeri akademiden mezun olmak istiyorsanız; sırları düÅŸmana ifÅŸa etmeme tekniklerini, suikast düzenlemenin inceliklerini ve kimyasal saldırı yapabilme yeteneÄŸini edinmelisiniz. Kimyasal silahın etkilerini sahada öÄŸreniyorduk. Biyolojik silahların nasıl iÅŸlediÄŸini gösterebilmek için insanları öldürüyorlardı" demiÅŸti. 

Ä°HRAÇ EDÄ°YOR 

ABD merkezli '38 North' adlı gözlem kurumuna göre Kuzey Kore'nin yılda rahatlıkla 4 bin 500 ton kimyasal silah üretme kapasitesi var. 2014'te yayımlanan bir rapora göre Pyongyang acil durum halinde bu miktarın 3 katını da bir yıl içinde üretebilir. Aynı raporda Kuzey Kore'nin, Libya, Suriye, Mısır ve Ä°ran'a son 20 yıl içinde kimyasal silah ihraç ettiÄŸi iddiası da yer aldı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.