Sosyal Medya

Güncel

HDP'li vekilden Hendek tepkisi

Mardin Nusaybin’nde Suriye sınırında askerin hendek kazması üzerine protesto yürüyüşünde olaylar çıktı...



PYD'nin askeri kanadı YPG güçlerinin Tel Abyad'ı IŞİD'in elinden almasından sonra Türkiye sınır güvenliÄŸini üst seviyeye çıkardı. Sınırda askerin hendek kazmasını protesto eden HDP Mardin Milletvekili Enise Güneyli, "Bu hendeklerin biran önce durdurulmasını istiyoruz. Kürdistan'ın kalbi tektir ve birlikte atıyor. Hiç kimse buna mani olamayacaktır.'' dedi.

Ajanslarda yer alan habere göre; HDP Mardin Milletvekili Enise Güneyli, hendek kazılmasının biran önce durdurulmasını istedi.

GEÇÄ°ÅžLERÄ° ENGELLEMEK Ä°ÇÄ°N

HDP'li Güneyli, Kürtçe yaptığı konuÅŸmadaNusaybin ile Kamışlı arasında hendek kazılmasını kabul etmeyeceklerini, kazının biran önce durdurulmasını istedi.

Güneyli'nin açıklaması ÅŸöyle:

''Vatanımız dört parçadır. EÄŸer bir parça yoksa diÄŸerler de yoktur.  Biz sınırların kalkmasını isterken iktidar sınırların arasını açmaya çalışıyor. Barışta ısrar ediyoruz. Dünyanın hiç bir yerinde tel örgüler bile kalmazken bugün bu hükümet hendek kazıyor. Bu hendeklerin biran önce durdurulmasını istiyoruz. Kürdistan'ın kalbi tektir ve birlikte atıyor. Hiç kimse buna mani olamayacaktır.''

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.