Sosyal Medya

Güncel

'HDP ikiye bölünecek'e cevap

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı'nın, 'HDP'nin sol ve etnik kimlik kanadı olarak ikiye bölünebileceği' şeklindeki sözlerine cevap verdi.



YüksekdaÄŸ, partisinin genel merkezinde Kamu Åžirket Çalışanları Sosyal YardımlaÅŸma ve Dayanışma DerneÄŸi heyeti ile Kadro Ä°steyen TaÅŸeron Ä°ÅŸçileri Platformu üyelerini kabul etti.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan YüksekdaÄŸ, AK Parti Grup BaÅŸkanvekili Naci Bostancı'nın, "HDP'nin sol ve etnik kimlik kanadı olarak ikiye bölünebileceÄŸi" ÅŸeklindeki sözlerinin anımsatılması üzerine "Bunlar tabi ki daha çok niyet ifade ediyor. Niyet ve kehanet üzerinden söylenen sözler, siyasette gerçek bir karşılık oluÅŸturmaz. Aslında AKP sözcülerinin kehanet ve öngörü, tahmin olarak söyledikleri ÅŸeyler daha çok kendi niyetlerini ifade ediyor" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Figen YüksekdaÄŸ, ÅŸöyle devam etti: "Bunlar uÄŸursuz ve olumsuz kehanetlerdir. HDP öyle bir birlik saÄŸladı.

Ki bu birlik 7 Haziran zaferinin de aynı zamanda mayası oldu. Anlamadıkları ÅŸey ÅŸu, bu birlik yarın öbür gün bozulacak ve çatlayacak bir birlik deÄŸildir. Sadece bir yan yana geliÅŸ deÄŸildir. Ortak bir demokrasi programı etrafında bir Türkiye'yi, demokratik eÅŸiÄŸe ulaÅŸtırma programı etrafında birleÅŸme, bir araya gelme hareketidir. O nedenle dış darbelere karşı da dayanıklıdır."

YüksekdaÄŸ, "Ben bu birleÅŸik demokratik duruÅŸun, yani HDP'de oluÅŸan bu yan yana geliÅŸin kendisini sürdüreceÄŸini ve Türkiye'nin geleceÄŸini belirleyeceÄŸini, yeniden ifade etmek ve altını çizmek istiyorum. Aslında AKP'yi ve deÄŸiÅŸik çevreleri esas kaygılandıran ve telaÅŸlandıran ÅŸey de gerçekte budur. HDP'nin bir gelecek projesi olduÄŸunu görmüÅŸ olmalarıdır. Bu tabi ki özellikle de AKP cephesindeki telaşı, paniÄŸi daha da artırıyor ve güçlendiriyor" ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.