Sosyal Medya

Güncel

PKK Amanoslara geri döndü

İstihbarat raporlarına göre PKK'nın 3 yıl önce kapattığı Samandağ- Belen grubu yeniden aktif hale geldi



PKK, Ä°skenderun ve Amanoslar'da yeniden yuvalanmaya baÅŸladı. Ä°stihbarat raporlarına göre; Kandil, eÅŸcinsel iliÅŸki nedeniyle 3 yıl önce kapattığı SamandaÄŸ- Belen grubunu yeniden oluÅŸtururken, Amanoslar'da 5 ayrı bölgede 11 grubun yer aldığı tespit edildi. Son 3 hafta içinde 3 eyleme karışan PKK'lılar durumu Kandil'e rapor etti. Son MGK toplantısında da gündeme gelen raporun ayrıntıları ortaya çıktı.

Sabah'ın haberine göre Suriye'deki geliÅŸmeler, güvenlikli bölge kurulması gibi konuların masaya yatırıldığı son Milli Güvenlik Kurulu toplantısında PKK'nın Ä°skenderun ve Amanoslar'da yeniden yapılanması konusu da görüÅŸüldü. 2013'te çekilme süreci ile birlikte Amanoslar'dan ayrılan teröristlerin yerine Kandil'den yeniden takviye yapıldığı belirlendi. PKK'nın 'yerel silahlı kuvvetler' oluÅŸturmak için çalıştığı, IŞİD'le mücadele sürecinde elde ettiÄŸi ağır silahları Türkiye'ye taşımaya hazırlandığı da tespit edildi. 

50-55 ÖRGÜT MENSUBU VAR 

Amanoslar'daki grubun başında 'Bedrettin Türk' kod adlı Karamanlı Ä°brahim Åžengül ve 'Mazlum Palu' kod adlı Elazığlı Ä°skender DoÄŸruer bulunuyor. Kandil'in daha önce eÅŸcinsel iliÅŸkilerden dolayı kapattığı SamandaÄŸ-Belen grubunu da yeniden oluÅŸturduÄŸu belirlendi. Rapora göre, örgütün bölgeyi Ä°skenderun, Dörtyol, Osmaniye, SamandaÄŸ ve MaraÅŸ-Adıyaman olmak üzere 5 bölgeye ayırdığı ve 11 grup oldukları belirlenirken, Amanoslar'da 50-55 teröristin olduÄŸu sanılıyor. Ä°skenderun bölgesindeki grubun başında 'Åževger Tolhindan' kod adlı Ramazan Faik'in olduÄŸu, grupta ise 2'si Ä°ranlı, biri Suriyeli olmak üzere 8 terörist yer aldığı öÄŸrenildi. Dörtyol bölgesindeki grubun başında 'Mazlum CiÄŸer' kod adlı Hasan ErdoÄŸan yer alıyor ve grupta 3'ü intihar eylemcisi 10 terörist bulunuyor. Son haftalarda teröristler eylem yapmaya da baÅŸladı. Adıyaman grubu, yapımı süren Koçali baraj ÅŸantiyesini basıp iÅŸ makinelerini ateÅŸe verirken, Belen grubu ise Belen Orman Ä°ÅŸletme ÅžefliÄŸi'ni basıp, 6 iÅŸçiyi tehdit ederek, 2 traktör ile 3 aÄŸaç kesim motorunu yaktı. Ayrıca bir maden ocağını basıp, haraç istediler. PKK'lıların son 3 hafta içinde yaptıkları bu eylemleri telsizle Kandil'e rapor ettikleri de ortaya çıktı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.