Sosyal Medya

Coğrafyamız

İhvan'dan Ürdün Başbakanı'na Meşruiyet Cevabı

Ürdün İhvanı, Başbakan Nusur'un "İhvan Ürdün'de illegaldir ve meşruiyet hakkını kaybetti" şeklindeki sözleri üzerine teşkilatın "cemaat statüsündeki" ruhsatını yenilemeye hazır olduğunu açıkladı.



Ürdün'deki Müslüman KardeÅŸler TeÅŸkilatı (Ä°hvan), BaÅŸbakan Abdullah en-Nusur'un "Ä°hvan Ürdün'de illegaldir. Cemaat'in ruhsatı bulunmuyor ve meÅŸruiyet hakkını kaybetti" ÅŸeklindeki sözleri üzerine teÅŸkilatın "cemaat statüsünde" var olan ruhsatını yenilemeye hazır olduÄŸunu açıkladı.

Ürdün Ä°hvan'ından yapılan yazılı açıklamada, "TeÅŸkilatın çalışmalarını sürekli resmi bir ÅŸekilde yürüttüÄŸü ve ülkede çalışmalarda bulunan birçok kuruluÅŸ gibi resmi iÅŸlemlerini yenilemeye hazır olduÄŸu" belirtildi. "Aslında BaÅŸbakan, ülkede farklı alanlarda çalışmalar yürüten birçok kuruluÅŸ olduÄŸunu biliyor ve sesini çıkartmıyor" ifadelerine yer verilen açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi:

"Ä°slam'dan aldığı mutedil anlayışıyla yola çıkan Ä°hvan, Ürdün'de önceliÄŸi vatanseverlik olan, sivil toplum mantığıyla çalışan bir harekettir. Hareket, tarihi boyunca kimseye dil uzatmadı ve sadık vatandaÅŸlık haklarına da kimsenin dil uzatmasını kabul edemez. Ülkede 70 yıldan bu yana faaliyet gösteren teÅŸkilat, kimsenin uzantısı deÄŸil, bilakis Ürdünlü milli bir harekettir. Tüm Ürdünlüler de biliyor ki Ä°hvan, sürekli bu özellikle resmi makamlarla temasa geçmeye özen göstermiÅŸtir."

Ürdün Ä°hvanı Genel Sekreteri Hemmam Said yaptığı basın açıklamasında "TeÅŸkilat, 70 yıldır halkı ve ülkesi için çalışıyor. Bu, halktan izole veya marjinal bir hareket deÄŸildir" ifadelerini kullandı.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.