Sosyal Medya

Dünya

Çin'den Türkiye uyarısı

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki baskıların Türkiye'de yoğun bir şekilde protesto edilmesi üzerine Çin'den vatandaşlarına uyarı geldi. Çin Dışişleri Türkiye'ye gelecek vatandaşlarından 'dikkatli olmaları'nı istedi.



Çin yönetimi, Çinli turistlerin son dönemde Türkiye'de 'rahatsız edildiÄŸi ve saldırıya uÄŸradığı'nı belirterek, Türkiye'nin birçok yerinde Çin karşıtı gösteriler düzenlendiÄŸine dikkat çekti. Çin DışiÅŸleri'nin web sitesine konulan uyarı notunda, "Kesinlikle protestolara yaklaÅŸmayın, ve gösterileri filme çekmeyin. Dışarıda tek başınıza hareket etmemeye azami dikat gösterin" ifadeleri kullanıldı. 

Türk DışiÅŸleri de geçen hafta bir açıklamayla Uygur Türkleri'nin Pekin'den baskı gördüÄŸünü belirtip, bu konuda 'kaygılarını' dile getirmiÅŸti. Ankara bu kaygıların Çin BüyükelçiliÄŸi'ne de iletmiÅŸti. 

Çin DışiÅŸleri de buna Uygur Türkleri'nin gördüÄŸü baskılar için "Türkiye'nin bu haberleri doÄŸrulamasını istedik ve Türk DışiÅŸleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya iliÅŸkin endiÅŸemizi ilettik" yanıtını vermiÅŸti. 

Türkiye çapında Çin karşıtı protestolarda bazı çin lokantalarına saldırı olmuÅŸ, Cumarteesi günü de Çinli sanılarak bir Koreli'ye saldırı düzenlenmiÅŸti. 

Kaynak: Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.