Sosyal Medya

Güncel

'İslam Coğrafyasında Yaşanan Mezalim' söyleşisi

Bağcılar Belediyesi "İslam Coğrafyasında Yaşanan Mezalim" konulu söyleşi düzenledi.



Belediye'den yapılan açıklamada, ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen söyleÅŸide, DoÄŸu Türkistan, Mısır ve Suriye baÅŸta olmak üzere dünyanın deÄŸiÅŸik ülkelerinde müslümanların maruz kaldığı mezalimin anlatıldığı belirtildi.

SöyleÅŸi öncesi BaÄŸcılar'daki sivil toplum örgütleri, DoÄŸu Türkistan'da müslümanlara yönelik saldırılara dikkati çekmek amacıyla hazırladıkları bildiriyi okudu.

Bildiride ÅŸu ifadelere yer verildi:

"Çin devletinin müslüman Uygur Türkü kardeÅŸlerimize yönelik saldırılarını öÄŸreniyoruz. Aldığımız acı haberlerle kahroluyoruz. Tüm zulüm altındaki kardeÅŸlerimiz için dua yapıyoruz. Her ne kadar aramıza nifak sokmaya çalışsalar da bin yıldır kardeÅŸçe yaşıyoruz. Çünkü ortak deÄŸerlerimiz inananları bir arada tutuyor. Kat ettiÄŸimiz yol ve aldığımız hava bölüÅŸtüÄŸümüz ekmek hep aynı. Millet olarak sadece Türkiye'nin geleceÄŸini düÅŸünmekle yetinmemeliyiz, Ä°slam coÄŸrafyasının umudu olan Türkiye geçmiÅŸte olduÄŸu gibi yine müslümanların güven kaynağıdır. Türkiye, yalnızca kendi halkı için deÄŸil, Suriye, Irak, Mısır, Bosna, Arakan, DoÄŸu Türkistan baÅŸka olmak üzere sadece müslümanların deÄŸil, Batı'nın maÄŸdur ettiÄŸi merhamet adalet bekleyen tüm dünya mazlumları için umut ışığıdır."

Etkinlikte konuÅŸan Ä°HH Genel BaÅŸkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, DoÄŸu Türkistan'da yüz binlerce Çinli'nin her yıl Urumçi ve Kaçkar'a yerleÅŸtirildiÄŸini belirterek, ÅŸunları kaydetti:

"Nerede bir zulüm varsa oraya el uzatılmalı. Bu konuları, kendi memleketimizin iç siyaseti haline getirmemeliyiz. Düzenli ve planlı bakış açısına sahip olmalıyız. Bu hale düÅŸüÅŸümüzün nedenini de iyice araÅŸtırmalıyız ve konuÅŸmalıyız. Filistin için olduÄŸu gibi tüm Müslümanlar için topluca hareket etmeli, toplu karşı duruÅŸ sergilemeliyiz."

Gazeteci yazar Ekrem KızıltaÅŸ ise birilerinin cetvellerle haritalar çizmeye çalıştığını belirterek, "Haritada renkler karışık. Her biri ülkelerdeki cepheleri, deÄŸiÅŸik terör örgütlerini temsil ediyor. Suriye'nin kuzeyinde de yeni çizimler yapılmıştır" ifadelerini kullandı.

Gazeteci yazar Nevzat Çiçek ise Batı'nın, Müslümanların seçtiÄŸi liderlerin iktidara gelmesini engellediÄŸini savundu.

Cezayir ve Mısır'da bu durumun yaÅŸandığını anlatan Çiçek, ÅŸunları kaydetti:

"Batı ortaya çıkan iradenin kendisine yakın durup durmadığına, amaçlarına uygun davranıp davranmadığına bakmaktadır. Ulus devlet mantığının PYD üzerinden kurulması Müslümanlara bir ÅŸey kazandırmaz. Suriye'de eÅŸit ortaklık kurulmalı. Selahattin Eyyubi döneminde bu yaÅŸanmıştır. Çünkü o, devletini adaletle yönetmiÅŸtir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.