Sosyal Medya

Güncel

6 yaşındaki Enes Tosun'un cesedi bulundu

Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde 6 gündür kayıp olan 6 yaşındaki Enes Tosun'un cesedi evlerinin bitişiğindeki bahçede gömülü olarak bulundu. Olayla ilgili bir akraba gözaltına alındı.



IÄŸdır'ın Tuzluca ilçesine 23 kilometre uzaklıktaki Güllüce köyünde Metin ve Bahar Tosun çiftinin iki çocuÄŸundan büyük olan Enes Tosun, 29 Haziran'da oyun oynamak için çıktığı evine bir daha dönmedi.

Bakkal dükkanı iÅŸleten Baba Metin Tosun'un Jandarma ve AFAD ekiplerine haber vermesiyle 6 yaşındaki Enes'i arama çalışmalarına baÅŸlandı. Jandarma görgü tanıklarının ifadesine göre, Enes Tosun'un kırmızı otomobille kaçırılma ihtimali üzerinde durarak geniÅŸ çaplı soruÅŸturma baÅŸlattı.

Enes Tosun'u bulmak için IÄŸdır Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Ankara'dan özel ekip ve kadavra köpekleri getirtti. Arama köpekleri, cumartesi sabahı Tosun ailesinin bitiÅŸiÄŸindeki evin bahçesinde tepki verdi. Metin Tosun'un akrabalarına ait olduÄŸu belirlenen evin bahçesinde yapılan kazıda Enes'in çuval içinde cesedi bulundu.

Amca oÄŸlunun eÅŸi gözaltında

Enes'in ölümüyle ilgili Metin Tosun'un amcasının oÄŸlu Mahmut Tosun'un eÅŸi GüneÅŸ Tosun gözaltına alındı. Enes'in cesedinin bahçelerinde bulunmasının ardından kaçmaya çalışan GüneÅŸ Tosun, Ä°nceköy yakınında jandarma tarafından yakalandı. 

Güllüce Köyü Muhtarı Tuncer Yaman, ikisi erkek 3 çocuk annesi GüneÅŸ Tosun'un jandarmadaki ifadesinde suçunu itiraf ettiÄŸini öÄŸrendiklerini söyledi. GüneÅŸ Tosun'un çok soÄŸukkanlı olduÄŸunu anlatan Muhtar Yaman, ÅŸunları söyledi:

"GüneÅŸ Tosun jandarmadaki ifadesinde, olay günü Enes ve çocuklarının evde yaramazlık yaptıklarını, defalarca uyarmasına raÄŸmen sözünü dinlemediklerini söylüyor. Kadın, yaramazlık yapmaya devam eden Enes'i itince kafasını duvara çarpıp bayıldığını, korktuÄŸu için çocuÄŸu bahçeye gömdüÄŸünü bildiriyor. GüneÅŸ, kayıp olduÄŸu dönemde aileyle birlikte arama çalışmalarına katıldı ve aÄŸladı. Defalarca jandarma sorguladı ancak bilgisi olmadığını söyledi. Enes'in cesedini savcı incelerken, boynunda yazmaları gördüm. Elleri ve ayakları kabloyla baÄŸlıydı. GüneÅŸ'in kocası çevredeki köylere gidip çobanlık yapıyor. Sabah gidip akÅŸam geliyor. Olaydan haberi olduÄŸunu zannetmiyorum." 

Köye gelerek Tosun ailesine taziyede bulunan Tuzluca Belediyesi EÅŸ BaÅŸkanı DBP'li NeÅŸegül Can, cinayetle ilgili gözaltına alınan GüneÅŸ Tosun'un, Enes'in ailesinin yanından ayrılmadığını belirtti. NeÅŸegül Can "Enes'in boynunda kesikler var. Ayakları kabloyla baÄŸlanmış. Arama köpekler bahçeye gelince GüneÅŸ Tosun korkup kaçıyor. Jandarma kadını Ä°nceköy yakınlarında yakalıyor" dedi.

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.