Sosyal Medya

Coğrafyamız

Zorba yine sözünde durmadı!

İşgal devleti İsrail yönetimi, Mescid-i Aksa’da cuma namazı kılabilmek için Kudüs’e geçmek isteyen Filistinlilere koyduğu “izin belgesi şartı”na yine kendisi uymadı. 40 yaş üstündekilere ramazan ayı boyunca cuma günleri Kudüs’e giriş izni vereceğini duyuran İsrail, bu sözünden cayarak dün 50 yaş altındakilerin girişine izin vermeyince kontrol noktalarında büyük izdiham oluştu.



Siyonist iÅŸgal devleti Ä°srail, Filistinlilerin Kudüs’teki Mescid-i Aksa’da cuma namazını kılmalarını engellemek için elinden gelen her türlü zorbalığı sürdürüyor. Kendi verdiÄŸi sözünde durmayan Ä°srail’in, Mescidi Aksa’da cuma namazı kılabilmek için Kudüs’e geçmek isteyen Filistinlilere “izin belgesi ÅŸartı” getirmesi, kontrol noktalarında izdihama yol açtı.

Ä°ZÄ°N ÅžARTI BELGESÄ°NE TEPKÄ°

Batı Yaka’dan gelen 40 yaÅŸ altı Filistinlilere ramazan ayı boyunca cuma günleri Kudüs’e giriÅŸ izni vermeyeceÄŸini duyuran Ä°srail yönetiminin, önceki gün 16 ile 30 yaÅŸ arasındaki kadınlar ve 30 ile 50 yaÅŸ arasındaki erkeklere cuma günleri Mescid-i Aksa’da namaz kılabilmeleri için izin belgesi ÅŸartı getirmesi tepkiyle karşılandı.

KUDÜS'E GÄ°RİŞİ ENGELLÄ°YOR

Mescidi Aksa’da namaz kılabilmek için Ramallah ile Kudüs arasındaki Kalendiya askeri kontrol noktasına gelen 42 yaşındaki Selam Cuma, “Ä°srail yönetimi, 40 yaÅŸ üstündekilere ramazan ayı boyunca cuma günleri Kudüs’e giriÅŸ izni vereceÄŸini duyurmuÅŸtu. Bugün ise 50 yaÅŸ altındakilerin giriÅŸine izin vermiyor” ifadelerini kullandı.

Cuma, “Ä°ÅŸgal yönetimi, silah gücüyle Kudüs’e giriÅŸimizi engelliyor, bir yandan da kolaylık saÄŸladığını iddia ediyor” dedi.

Kadınlar tarafında bekleyen 39 yaşındaki Nihaye Abdulkerim ise Ä°srail askerlerinin kendilerini çok sıkı biçimde aradıklarını vurgulayarak, “Ä°ÅŸgalcilerin siyaseti iÅŸte bu” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

“GENÇLER AYRIM DUVARINA TIRMANDI”

Öte yandan, Kudüs yakınlarındaki Er-Ram beldesindeki bazı bölgelerde cuma namazını Mescidi Aksa’da kılmak isteyen Filistinli gençlerin ayrım duvarına tırmandığı görüldü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.