Sosyal Medya

Güncel

Başbağlar: 22 yıldır dinmeyen acı

Başbağlar’da 28 kişinin kurşuna dizildiği, 5 kişininde evlerde diri diri yakıldığı katliamın üzerinden 22 yıl geçti. Ancak katliamın failleri halen bulunamadı.



Erzincan'ın Kemaliye ilçesi BaÅŸbaÄŸlar köyünde 5 Temmuz 1993 tarihinde, BaÅŸbaÄŸlar sakinlerinin ifadelerine göre "yakın bir köyden gelenler" tarafından gerçekleÅŸtirilen saldırıda hayatını kaybeden 33 kiÅŸinin katledilmesiyle henüz hiçbir hukuki sonuca ulaşılabilmiÅŸ deÄŸil.
 
1993 yılında yaÅŸanan Sivas olayları ve BaÅŸbaÄŸlar katliamı ile ilgili CumhurbaÅŸkanlığı'na baÄŸlı Devlet Denetleme Kurulu tarafından bir inceleme yapılıyor ancak bu incelemeyle ilgili de henüz açıklanan bir sonuç olmadı.
 
Yakın tarihin en karanlık yılı kabul edilen 1993'te, BaÅŸbaÄŸlar köyü rastgele seçilmiÅŸ bir hedef deÄŸildi. Erzincan'da o dönemde geliÅŸmekte olan Ä°slami hareketin öncü isimlerinden Adil Torun, BaÅŸbaÄŸlar'da imamlık yapıyordu ve Adil Torun da katledilenler arasındaydı. Adil Torun'a geniÅŸ katılımlı bir cenaze töreni yapılması ise güvenlik birimlerince engellenirken cenazesi acele bir törenle Tercan'da defnedildi.
 
bsba

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.