Sosyal Medya

YaÅŸam

Türkiye'den dev Kur'an hamlesi

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından, "Hediyem Kur'an Olsun" projesi kapsamında, Türkiye ve yurt dışında 1 milyon kişiye Kur'an-ı Kerim hediye edilecek.



Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığınca "Hediyem Kur'an Olsun" projesi kapsamında, Türkiye ve yurtdışında 1 milyon kiÅŸiye Kur'an-ı Kerim ulaÅŸtırılacak.

TDV Genel Müdürü Ä°smail PalakoÄŸlu, Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı ile faaliyet alanlarını Balkanlar'dan Kafkasya'ya, Türk cumhuriyetlerinden Uzak DoÄŸu, Latin Amerika ve Afrika ülkelerine kadar geniÅŸlettiklerini belirtti.

Bu ülkelerdeki bazı bölgelerde Kur'an-ı Kerim sayısının az olduÄŸunu anlatan PalakoÄŸlu, "buralarda hafızlık yapanların, ayetleri kum ve tahta parçalarına yazarak ezberlemelerinin kendilerini üzdüÄŸünü" söyledi.

Son zamanlarda yurtiçi ve yurtdışından yoÄŸun Kur'an talebiyle karşılaÅŸtıklarını ifade eden PalakoÄŸlu, "Yurtdışında ihtiyaç duyulan coÄŸrafyalarda, yurtiçinde de okul, yurt, hastane, cezaevi, Kur'an kursları, yoksullar ve hafızlık öÄŸrencilerine ulaÅŸtırılmak üzere Kur'an-ı Kerim ve meallerinin dağıtımına yönelik kampanya düzenlenmesinin çok önemli olduÄŸunu düÅŸünüyoruz" dedi.

PalakoÄŸlu, bu amaçla Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığının iÅŸbirliÄŸiyle, Kur'an-ı Kerim'in çaÄŸlar üstü evrensel mesajını olabildiÄŸince geniÅŸ kitlelere ulaÅŸtırmak, onu okuma, anlama ve yorumlama konusundaki çabaları desteklemek amacıyla "Hediyem Kur'an Olsun" projesini baÅŸlattıklarını dile getirdi.

PalakoÄŸlu, kampanya çerçevesinde gelecek bağışlara göre, ilk etapta yurtiçi ve yurtdışında 1 milyon Kur'an-ı Kerim'i ihtiyaç duyulan yerlere ulaÅŸtırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Kur'an-ı Kerim'in, Ä°ngilizce, Rusça, Ä°spanyolca, Fransızca meali bulunacağını ifade eden PalakoÄŸlu, "Ä°lerleyen aÅŸamalarda gelen talepler doÄŸrultusunda, farklı dillerde mealler de hazırlayabileceÄŸiz. Türkiye'de Aliyyül Kari kıraati, yurtdışı nüshalarda ise resmi Osmani kıraati üzere basılmış nüsha dağıtılacak" bilgisini verdi.

PalakoÄŸlu, Kur'an'ı Kerimlerin, TDV üzerinden açılacak banka hesapları ve SMS ile yapılacak yardımlarla temin edileceÄŸini söyledi.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.