Sosyal Medya

Güncel

Madımak derin proje

2 Temmuz 1993’te 33 sözde aydının ölümü ve 33 masum Müslüman’ın müebbet hapse mahkûm edilmesi ile sonuçlanan marjinal-sol destekli derin Madımak provokasyonu, 22 yıldır aydınlanamadı. Sivaslı mazlumlar yeniden yargılama istiyor...



1993 yılında gizli bir el tarafından organize edilen olaylarda 33 ÅŸifresi dikkat çekiyor. 24 Mayıs günü Bingöl’de silahsız 33 asker PKK’lı teröristler tarafından kurÅŸuna dizilerek öldürüldü. 2 Temmuz’da da Sivas Madımak Oteli’nde  33 sözde aydın bir provokasyon sonucu ölürken, 3 gün sonra bu olayın misillemesi olarak Erzincan’ın BaÅŸbaÄŸlar Köyü’nde 33 masum köylü teröristlerce katledildi. Madımak Oteli davası yargılamalarında ise 33 kiÅŸiye idam kararı verildi. Ortaya çıkan bu durumun tesadüf olmadığı belirtiliyor.

33 ER ÅžEHÄ°T EDÄ°LDÄ°

90’lı yılların en kanlı olayları olarak tarihe geçen “33 katliamları”nda sır perdesi hala aralanabilmiÅŸ deÄŸil. O dönemlerde Türkiye’yi karıştırmak isteyen ve ülkenin bölünmesi için zemin hazırlayan karanlık güçler ilk önce Bingöl’de ortaya çıktı. Ä°zinden dönen askerler birliklerine teslim edilmek üzere bir otobüse bindirilerek yola çıkarıldılar. Otobüsün önünü kesen teröristler araçta bulunan 33 silahsız eri öldürürken, olayla ilgili birçok sorunun cevabı hala bulanabilmiÅŸ deÄŸil. Askerler neden korumasız yola çıkarıldı? Çok sık verilen molalar neden askeri karakollarda yapılmadı? Baskının gerçekleÅŸtiÄŸi yere 10 dakika mesafede karakol var iken neden yardım çok geç geldi? Gibi onlarca soru cevapsız kaldı.

 33 SÖZDE AYDIN YANARAK CAN VERDÄ°

2 Temmuz 1993’te  Sivas’ta Pir Sultan Abdal Kültür DerneÄŸi tarafından organize edilmiÅŸ olan Pir Sultan Abdal Åženlikleri sırasında Madımak Oteli’nde büyük bir provokasyona imza atıldı. Sünni-Alevi çatışmasının hedeflendiÄŸi olayda 2’si otel görevlisi, 2’si eylemci, 33’ü de sözde aydın olmak üzere 37 kiÅŸi yaÅŸamını yitirdi. Bu olayda da birçok sorunun cevabı bulunamadı. Her Yıl Sivas’ın Banaz Ä°lçesi’nde yapılan ÅŸenlikler o yıl neden merkeze alındı? Åžeytan Ayetleri’nin “Yayıncısı” Aziz Nesin’i onur konuÄŸu olarak Sivas’a kim davet etti? Güvenlik güçleri olaya niçin geç müdahale etti?  Madımak Oteli’ne giden gurubu kim yönlendirdi?

33 KÖYLÜ KATLEDÄ°LDÄ°

Madımak olayından 3 gün sonra ise derin güçler Erzincan’ın Kemaliye Ä°lçesi’ne baÄŸlı BaÅŸbaÄŸlar Köyü’nde ortaya çıktı. AkÅŸam üzeri köyü basan 100 kadar PKK’lı terörist, namaz için camiye toplanmış olan cemaati dışarı çıkararak, 29 kiÅŸiyi kurÅŸuna dizdi. Daha sonra köy ateÅŸe verilirken çıkan yangında da 4 kiÅŸi yanarak öldü. Madımak Oteli’nde ölen 33 sözde aydına karşı, Sünni BaÅŸbaÄŸlar Köyü’nde 33 masum vatandaÅŸ, Türkiye’yi karıştırmak isteyen güçler tarafından katledildi. 

33 Ä°DAM KARARI

Sivas’ta yaÅŸanan olay hakkında açılan davada ise birçok hukuksuzluklar yaÅŸandı. Olayla ilgisi olmayan vatandaÅŸlar yıllarca hapse mahkûm edilirken, mahkemenin verdiÄŸi kararlar yine mesaj yüklüydü. 27’si tutuklu 99 sanıklı davada, 38 idam kararı çıktı. Bu sanıklardan 5’inin cezası hapse çevrilirken idam kararı verilen kiÅŸi sayısı 33’tü…

“DEMOKLES’Ä°N KILICI MADIMAK”

Konuyla ilgili görüÅŸüne baÅŸvurduÄŸumuz AK Parti Konya eski Milletvekili ve Madımak Oteli’nde yargılanan sanık avukatlarından Hüsnü Tuna, bu durumun tesadüf olmadığını belirtti. Tuna, “Her birisinin 33’e tamamlanması tesadüf deÄŸil. Madımak Oteli içerinde o malum guruptan olanlar 33 kiÅŸiydi. Bu 33 rakamında keramet var mı yok mu bilmiyorum. Ama bu olayların birbiriyle baÄŸlantılı olduÄŸu hakkında kesin kanaatimiz var” dedi. O dönemde çıkan olayların bir proje olduÄŸunu da vurgulayan deneyimli isim Tuna, “Madımak olayının bir proje olarak gerçekleÅŸtirildiÄŸi ve Sünni kesim üzerinde bir “Demokles’in Kılıcı” gibi kullanıldığı görülüyor” ifadelerini kullandı.

1993’ÜN DÄ°ÄžER KARANLIK OLAYLARI

1993 yılı içerisinde ülkeyi kaosa sürüklemeyi hedefleyen çok sayıda suikast gerçekleÅŸtirildi. Yılın ilk suikasti 24 Ocak’ta Gazeteci UÄŸur Mumcu’ya yapıldı. Mumcu, arabasına konan bombayla katledilirken, Türkiye’nin önemli siyasi isimleri arasında yer alan ANAP eski bakanlarından Adnan Kahveci 5 Åžubat’ta eÅŸi ve iki çocuÄŸu ile birlikte ÅŸüpheli bir trafik kazasında yaÅŸamını yitirdi. Terör örgütüne karşı büyük baÅŸarılara imza atan dönemin Jandarma Genel Komutanı EÅŸref Bitlis ise, 17 Åžubat’ta düÅŸme sebebi bilinmeyen bir uçak kazasında ÅŸehit oldu. Türkiye tarihinde önemli iÅŸlere imza atmış 8. CumhurbaÅŸkanı Turgut Özal da 17 Nisan’da zehirlenerek öldürüldü. PKK ile mücadelede önemli isimler arasında yer alan dönemin Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı TuÄŸgeneral Bahtiyar Aydın da Lice’de suikasta uÄŸradı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.