Sosyal Medya

Güncel

Ağar faili meçhul davasında ifade veriyor

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar faili meçhul cinayetlerle ilgili, özel harekât polisleri ve "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın da aralarında olduğu 19 kişinin yargılandığı davada İstanbul’da ifade veriyor.



Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından eski Ä°çiÅŸleri Bakanı Mehmet AÄŸar’ın ifadesinin alınması için Ä°stanbul’a talimat yazıldı. AÄŸar’ın ifadesinin alınması için Ä°stanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin salonu tahsis edildi. SEGBÄ°S (Ses ve Görüntü BiliÅŸim Sistemi) ile Ankara’daki mahkeme heyetine Ä°stanbul’dan canlı ifade veren AÄŸar sabah saatlerinde korumaları ile ÇaÄŸlayan'daki Ä°stanbul Adliyesi'ne geldi.

AÄŸar’ın ifadesinin alındığı salonun kapıları polis korumaları tarafından kilitlendi. Basın mensuplarının "gizlilik kararı" bulunmayan davayı izlemesini izin verilmedi. Adliye kaynakları içeri alınmayan basın mensuplarına, "DuruÅŸma salonunun kapılarının kilitlenmemesi gerektiÄŸini ancak bu konunun Ankara’daki mahkemeyi ilgilendiren bir durum olduÄŸunu, davanın Ankara’dan izlenebileceÄŸini" söyledi.

1990'lı yıllardaki faili meçhul cinayetlerle ilgili ilk kez savunma yapan Mehmet AÄŸar, "Suçlamalardan herhangi bir bilgim yok" demiÅŸti.

AÄŸar'ın savunma yaptığı dava Namık ErdoÄŸan, Metin Vural, Recep Kuzucu, Behçet Cantürk, SavaÅŸ Buldan, Haci Karay, Adnan Yıldırım, Ä°smail KaraalioÄŸlu, Yusuf Ekinci, Ömer Lütfü Topal, Hikmet BabataÅŸ, Medet Serhat, Feyzi Aslan, Lazem Esmaeli, Asker Smıtko, Tarık Ümit, Salih Aslan ve Faik Candan cinayetlerini kapsıyordu. AÄŸar cinayetlerin yaÅŸandığı 1993-1995 yılları arasında Emniyet Genel Müdürü olarak görev yapıyordu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.