Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki cami bugün açılıyor

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki yapımı tamamlanan cami bugün öğle namazı öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dualarla açılacak. Başbakan Davutoğlu'nun da caminin açılışına katılacağı ifade ediliyor. Ankara'nın en büyük üçüncü camisi olacak Saray'ın içindeki caminin imamı ise dünya ikincisi Mehmet Bilir.



CumhurbaÅŸkanlığı Saray'dan farklı bir giriÅŸi olan caminin oturum alanı 5 bin 177 metrekareyi buluyor. Bodrum, namaz katı ve mahfil katından oluÅŸan caminin, her biri iki ÅŸerefeli, yükseklikleri 59.30 metre olan dört minaresi bulunuyor. Halka açık olan ve 3 bin kiÅŸinin aynı anda ibadet edebileceÄŸi büyüklükteki caminin külliye dahilindeki diÄŸer binalarla uyumlu olmasına özen gösterildi. Cami, Kocatepe ve Ahmet Hamdi Akseki'den sonra Ankara'nın en büyük üçüncü camisi olacak.

3 bin kiÅŸilik ibadet edebilecek

Engelliler için gerekli tüm düzenlemelerin yapıldığı ve yaklaşık 3 bin kiÅŸinin ibadet edebileceÄŸi caminin külliye içerisindeki diÄŸer binalarla uyumlu olmasına özen gösterildi.

Mimarisi Türk ve Osmanlı mimarlık tarihinin bir sentezi olarak nitelenen camideki bütün hat projeleri Hattat Hüseyin Kutlu tarafından, grafik ve tezyinatın tatbikatı ise nakkaÅŸ Semih Ä°rteÅŸ tarafından gerçekleÅŸtirildi.

DavutoÄŸlu da açılışa katılacak

AK Parti Genel BaÅŸkanı ve BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, TBMM BaÅŸkanı Ä°smet Yılmaz'ı ziyaret edecek, CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi Camii açılış törenine katılacak.

 

 

 

 

 

 
 



Ä°mam dünya ikincisi

Caminin imamı ise eski Beykoz Riva Camii Ä°mamı Mehmet Bilir. Moskova ve Malezya'da düzenlenen Kuran-ı Kerim okuma yarışmalarında dünya ikincisi olan Bilir, 6 yıldır Riva Camii'nin imamıydı. Bilir, geçtiÄŸimiz Mayıs ayında Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Mehmet Görmez ile birlikte Gazze'ye giderek ÅŸehrin en önemli camilerinden Ömer Mescidi'nde Kur'an okumuÅŸtu. Bilir'in tilavetini hayretle karşılayan Gazze halkı mest olduklarını ifade etmiÅŸlerdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.