Sosyal Medya

Coğrafyamız

Tel Abyad hakkında sarsıcı iddia

Suriyeli aktivist, Tel Abyad Meclis eski üyesi Salih, YPG'nin Halep'e bağlı Tel Abyad kentindeki insan hakları ihlallerinin etnik temizlik boyutuna geldiğini belirtti.



Suriyeli aktivist, eski Tel Abyad Meclis Üyesi ve Yerel Dokümantasyon Komitesi üyesi Ahmed el-Hac Salih, YPG'nin Halep'e baÄŸlı Tel Abyad kentindeki insan hakları ihlallerinin etnik temizlik boyutuna geldiÄŸini belirtti.

AA muhabirine konuÅŸan Salih, YPG'nin Suriye'nin kuzeyindeki Rakka kentinde sivillerin evlerini yaÄŸmaladığını ve Tel Abyad çevresindeki Arapları sistematik göçe zorladığını ifade etti.

Salih, "Tel Abyad kırsalındaki ihlaller etnik temizlik, iÅŸkence, öldürme, yaÄŸmalama, aileleri göçe zorlama ve rastgele ateÅŸ açma boyutuna ulaÅŸtı" dedi.

Üyesi olduÄŸu komisyonun, Rakka'nın kuzeyindeki Nus Tel, HaÅŸiÅŸe, Ufla köylerinde YPG ve Hristiyan Süryani Sutoro güçlerinin ortaklaÅŸa hırsızlık ve yaÄŸmalama yaptıklarını iddia eden Salih, zirai makineler, jeneratör gibi sivillere ait malzemelerin çalındığını söyledi.

Salih, "YPG, kontrolü altındaki Rakka'nın kuzey banliyölerinde yeni bir yöntem kullanıyor. Yüzlerce kiÅŸiyi baskıyla gözaltına aldı. Ayn Ä°sa ve diÄŸer köylerde YPG'nin gözaltına aldığı kiÅŸilerden bazılarının cesetleri üzerinde iÅŸkence izleri bulundu" diye konuÅŸtu.

YPG'nin Halep-Haseke yolunda bulunan ve hiçbir gruba baÄŸlı olmayan Irtuvaziyye köyünde halka"evlerinizi terk edin" duyurusu yaptığını belirten Salih, söz konusu örgütün Norveç Mülteci Konseyi'nin gözetiminde inÅŸa edilen Kasas BireÄŸi köyündeki mülteci kampının araç-gereçlerini de çaldığını öne sürdü.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK) tarafından oluÅŸturulan "Gerçekleri AraÅŸtırma Komisyonu", YPG güçlerinin Suriye'de Türkmen ve Arapları hedef alan tehcir politikası uyguladığını iddia etmiÅŸti..

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.