Sosyal Medya

Coğrafyamız

İşte İhvan'ın 'kıyam' çağrısı

Mısır'da İhvan'ın ayaklanma çağrısında bulunduğu iddialarından sonra İhvan'dan açıklama geldi...



Mısır'ın baÅŸkenti Kahire'de bugün en az 13 kiÅŸinin ölümüne neden olan katliam sonrasında Müslüman KardeÅŸler'den ayaklanma çaÄŸrısı yaptığı iddia edilmiÅŸti. Habere göre; Ä°hvan, ülke genelindeki destekçilerine hitaben yayınladığı mesajda, "Ülke genelinde rejimin kalelerini yıkın" denilmiÅŸti.

Ä°ÅŸte Ä°hvan'ın o açıklamasının tam metni:

"Sina'da Mısır askerleri silahlı militanlar tarafından katledilmeyken onlara ciddi bir karşılık vermeyen Mısır Ordusu, Müslüman KardeÅŸler liderlerine ve Müslüman KardeÅŸlerin çeÅŸitli komitelerinde çalışan üyelerine suikast düzenledi. Katledilenler, ÅŸehit ve tutuklu ailelerine; psikolojik ve hukuki destekten sorumlu komitelerin mensuplarıydı. (Katledilenler arasında darbe rejiminin daha önce tutukladığı ve gözaltına altına aldığı kiÅŸiler de bulunuyor)

Müslüman KardeÅŸlerine liderlerine yönelik suikastlar, artık baskılara karşı zulme uÄŸrayanların öfkesini kontrol etmeyi imkansız hale getirmiÅŸtir ve Abdulfettah Sisi rejiminin suçları mücadeleyi yeni bir boyuta taşıyacaktır. Hiç kimse aileleri idam ve infaz edilirken evinde beklemeyecektir.

Öte yandan vurgulamalıyız ki ÅŸehitlerimiz, hain darbe komutanına baÄŸlı suçlu milisler tarafından, evlerinde herhangi bir soruÅŸturma ya da gözaltı olmaksızın soÄŸukkanlılıkla katledilmiÅŸtir. Bütün bunlar göstermektedir ki Mısır, bir mafya devletine dönüÅŸtürülmektedir.

Müslüman kardeÅŸler, Sina ve diÄŸer bölgelerdeki cinayetlerini tümünü kınadı. Ancak iÅŸlenen bu cinayetlerden ve suçlardan tamamen Abdulfettah Sisi ve çetesi sorumludur.

Bu suikastlarla birlikte Mısır'ın en onurlu adamların ÅŸehit düÅŸtüÄŸüne ÅŸahit olduk. Abdulfettah Muhammed Ä°brahim, mahkumların ve ÅŸehitlerin ailelerine destek veren komitenin başındaydı. Nasır El Hafi ise hem milletvekiliydi hem de Hukuk Komitesi'nin başındaydı. Bu suikastler ve diÄŸer yöneticilere yönelik saldırılar durumu oldukça tehlikeli bir noktaya itmekte ve ÅŸiddetin dozunu yükseltmektedir. Müslüman KardeÅŸler Hareketi olarak, Mısır'ın içerisine çekildiÄŸi bu kriz ortamına karşı dünyaya sorumluluklarını hatırlatmak istiyoruz.

Suçlu Sisi'nin emrindeki faÅŸist yargı düzeni ve toplu infazlar kaderin akışını durduramayacak, evlerinde katledilen onurlu vatansever insanların pak kanları katillerinin laneti olacaktır.

Vatanımızın her yanında, dürüst insanlara karşı yürütülen adaletsizliklere, baskılara ve onurlu insanlara karşı suikastlara karşı koymak için ciddi bir çaba göstermeliyiz.

Mısır'ın onurlu halkına...

Zalim, yapapileceÄŸinin en kötüsünü yaptı.

Åžimdi, vatanınız, hayatınız ve çocuklarınız için ayaÄŸa kalkın ve isyan edin.

Katil, ÅŸimdi vatana karşı en büyük ve en korkunç katliama baÅŸladı. Kalkın ve bu rezil katili vatanınızdan kovun. AdaletsizliÄŸin ve zulmün kalelerini yıkın. Mısır'ı geri alın.

Allah ÅŸehitlerimize rahmet etsin.

Zafer devrimcilerindir.

Müslüman KardeÅŸler"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.