Sosyal Medya

Coğrafyamız

IŞİD kılığında YPG katliamı!

İstihbarat birimleri ve güvenlik bürokrasisine yansıyan, Tel Abyad’dan kaçan köylüler tarafından da teyit edildiği belirtilen bilgilere göre, Suriye’nin kuzeyindeki köylerde etnik temizlik yaptığı öne sürülen YPG'li teröristler, 30 Haziran’da IŞİD militanlarının kıyafetlerini giyerek Tel Abyad’ın iki köyüne saldırdı.



Ä°ddiaya göre yaÅŸanan olayın IŞİD baskını olarak medyaya yansımasını da yineYPG'liler saÄŸladı. YPG'nin Tel Abyad bölgesinde Arap ve Türkmen köyü kalmamasını amaçladığı öne sürüldü.

Güvenlik bürokrasisi ve istihbarat birimlerine ulaÅŸan iddialara göre, Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye ile Suriye sınırının yaklaşık yüzde 70'lik bölümünü elinde tutan YPG, bölgeyi Arap ve Türkmenlerden arındırmak için operasyonlarını sürdürüyor.

ABD'nin, 30-31 Mayıs'ta, YPG tarafından boÅŸaltılan köylerden kaçanların kurduÄŸu çadırlara bomba attığı, YPG'nin de karadan bu bölgeye operasyon yaptığı, bunun sonucunda 20'si çocuk 35 kiÅŸinin yaÅŸamını yitirdiÄŸi iddiaları kamuoyuna yansımıştı. Köylerden kaçanlar da YPG'nin, Arap ve Türkmen köylerini boÅŸaltmaya yönelik operasyonlar yaptığı iddialarını ortaya atmıştı. Bu iddialara yenisi eklendi.

HEDEF TÜRKMENLER!

30 Haziran'da, IŞİD'in çıkarıldığı Tel Abyad'ın Munbatih ve Atik köylerine IŞİDtarafından saldırıldığı, Kobani'ye ve köylerinde YPG'li kıyafeti giyerek katliam yapan IŞİD'in bu köylerde de benzer katliamlar yapmak istediÄŸi kamuoyuna yansımıştı. Ancak istihbarat birimlerine ve güvenlik bürokrasisine, bu bilginin aksine, söz konusu köyleri IŞİD kıyafeti giymiÅŸ YPG'lilerin baskın yaptığı yönünde bilgiler yansıdı. Köylülerin de gelenlerin IŞİD kıyafeti giymiÅŸ YPG'li olduÄŸuna yönelik beyanda bulundukları, YPG'nin amacının Arap ve Türkmen köylerini boÅŸaltmak olduÄŸu iddia edildi. Köylere IŞİD'in saldırdığı bilgisinin de YPG'liler tarafından servis edildiÄŸi öne sürüldü.

ABD DESTEĞİ

Bu bilgiler, güvenlik bürokrasisi tarafından ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde Kürt kuÅŸağı oluÅŸturmak istediÄŸi yönündeki tespitlerinin teyidi olarak nitelendi. ABD'nin Suriye'ye yönelik bin 760 hava operasyonundan bin 140'ının Kobani'ye yönelik olmasının da bu planın göstergesi olduÄŸu belirtilirken, Türkmenlerin yoÄŸun olarak yaÅŸadığı Ä°dlib için sadece 17 hava harekâtı yapılmasına dikkat çekildi. (Milliyet)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.