Sosyal Medya

Güncel

Doğu Türkistan'daki Müslümanlara saldırılara protesto

Çin'in Doğu Türkistan'daki Müslümanlara yönelik saldırıları, çeşitli kentlerde protesto edildi. AK Parti İstanbul Gençlik Kolları üyeleri Çin Konsolosluğu önünde protesto gösterisi düzenledi.



Tarabya'daki Çin KonsolosluÄŸu önünde toplanan partililer, burada sofralar kurarak simit ve su ile iftar yaptı. Ä°ftarın ardından, konsolosluk önünde toplanan grup tekbir getirerek, "DoÄŸu Türkistan yanındayız" sloganları attı.

Ä°l Gençlik Kolları BaÅŸkanı Melih EcertaÅŸ, Uygur Türklerini destekleyen yazıların yer aldığı pankartlar da taşıyan grup adına yaptığı açıklamada, barışın, kardeÅŸliÄŸin tüm dünyada hakim olduÄŸu bir gelecek için Allah'a dua ettiklerini söyledi.

Bugün dünyanın birçok yerinde Müslümanların baskı altında olduÄŸunu ifade eden EcertaÅŸ ÅŸöyle konuÅŸtu:

"DoÄŸu Türkistan'daki kardeÅŸlerimiz ramazan ayını ÅŸiddet, baskı ve zulüm altında yaÅŸamak zorunda kalıyor. Bugün burada mazlumun yanında olduÄŸumuzu bir kere daha haykırıyoruz. Çin'in, insan haklarına aykırı bu giriÅŸimlerini protesto ediyoruz. DoÄŸu Türkistan'daki kardeÅŸlerimiz zor bir sınav veriyorlar. Adeta Nemrut'un Hazreti Ä°brahim'i ateÅŸe atması olayını günümüzde yaşıyorlar. Ä°nançları, ahlakları, deÄŸerleri ayaklar altına alınmak isteniyor. Oruçları, namazları engellenmeye çalışılıyor."

"Dünya beÅŸten büyüktür diyen bir liderin takipçileri" olduklarını belirten EcertaÅŸ, halkların baskı altına alınmasına, insan onurunun yerle bir edilmesine her zaman karşı çıkacaklarını kaydetti.

Grup, yapılan duanın ardından dağıldı.

GÜMÜÅžHANE'DE PROTESTO

GümüÅŸhane'de, DoÄŸu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırılar protesto edildi.

Anadolu Gençlik DerneÄŸi (AGD) GümüÅŸhane Åžubesi üyeleri, Karaer Mahallesi'ndeki Kemaliye Camisi önünde teravih namazının ardından toplanarak DoÄŸu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırıları protesto etti.

Bilecik

Anadolu Gençlik DerneÄŸi (AGD) Bilecik Åžubesi üyelerince, DoÄŸu Türkistan'da Müslümanlara yapılan saldırılar protesto edildi.

AGD Bilecik Åžubesi BaÅŸkanı Sadık Savak, Åžeyh Edebali Türbesi yerleÅŸkesindeki Orhangazi Camisi önünde teravih namazı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Çin yönetiminin Müslümanlara yönelik baskılarını artırmasında özellikle ramazan ayını seçerek, halkı provoke etmeye yönelik bir strateji uyguladığını dile getirdi. Savak ayrıca, 66 yıldır Çin yönetiminin iÅŸgali altındaki DoÄŸu Türkistan'da Müslümanlara yönelik baskı ve zulmün devam ettiÄŸini söyledi.

Trabzon

AK Parti Trabzon Gençlik Kolları üyeleri, DoÄŸu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırıları protesto etti.

Atatürk Anıtı önünde toplanan kalabalık grup, dövizler eÅŸliÄŸinde Uzunsokak ve Kunduracılar Caddesi üzerinde yürüyüÅŸ yaptı. Daha sonra grup, tekrar Atatürk Anıtı önüne geldi.

Trabzon BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Orhan Fevzi GümrükçüoÄŸlu, burada yaptığı açıklamada, nerede mazlum varsa onların sahibi olmaya devam edeceklerini belirterek, "Trabzonlular olarak en büyük protestomuzla meydanlardayız. Bu yolda canımız dahil her ÅŸeyimizi vermeye hazır olduÄŸumuzu Trabzon’un Atatürk Meydanı’ndan bütün dünyaya ilan ediyoruz" dedi.

Adıyaman

Adıyaman'da, DoÄŸu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırılar protesto edildi.

Teravih namazının ardından Ä°HH Adıyaman TemsilciliÄŸi ve AGD Adıyaman Åžubesi öncülüÄŸünde kent merkezinde toplanan bir grup, ellerinde dövizler taşıyarak Çin aleyhinde sloganlar attı.

Konya

Konya'da, DoÄŸu Türkistan'da uÄŸradıkları saldırılar sonucu hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Tarihi Åžerafettin Cami önünde teravih namazı sonrası toplanan grup, DoÄŸu Türkistan'da öldürülenler için gıyabi cenaze namazı kıldı, dua etti.

Anadolu Gençlik DerneÄŸi Konya Åžube BaÅŸkanı Mehmet Parlak, burada yaptığı açıklamada, Çin hükümetince DoÄŸu Türkistan halkına yönelik zulmün devam ettiÄŸini söyledi.

Giresun

Giresun'da, DoÄŸu Türkistan'da uÄŸradıkları saldırılar sonucu hayatını kaybeden Müslümanlar içingıyabi cenaze namazı kılındı. 

Hacı Miktad Cami avlusunda, teravih namazı sonrası toplanan vatandaşlar, cenaze namazı kıldı, dua etti.

Zonguldak

Anadolu Gençlik DerneÄŸi (AGD) Zonguldak Åžubesi üyeleri, DoÄŸu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırıları protesto etti.

Kent Merkezindeki Yeni Cami önünde toplanan grup, DoÄŸu Türkistan'da ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Karabük

Anadolu Gençlik DerneÄŸi (AGD) Karabük Åžubesi üyeleri, DoÄŸu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırıları protesto etti.

Karabük Belediyesi önünde toplanan grup üyeleri, "Zalimler için yaÅŸasın cehennem", "Müslüman uyuma, DoÄŸu Türkistanlı kardeÅŸlerini duanda unutma" ve "GüneÅŸin doÄŸduÄŸu yerde kardeÅŸin kan aÄŸlıyor, görmüyor musun Müslüman" yazılı dövizler taşıyarak, Çin aleyhine slogan attı.

Kırıkkale

AGD Kırıkkale Åžubesi üyeleri, Nur Camisi önünde teravih namazının ardından toplanarak DoÄŸu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırıları protesto etti.

Platform adına basın açıklaması yapan AGD Kırıkkale Åžube BaÅŸkanı Yusuf Bayraktar, 66 yıldır Çin yönetimi iÅŸgali altındaki DoÄŸu Türkistan'da Müslümanlara yönelik baskı ve zulümlerin devam ettiÄŸini söyledi.

Protesto, kılınan gıyabi cenaze namazı ve yapılan duanın ardından sona erdi.

Karaman

Teravih namazı sonrası Aktekke Kent Meydanı'nda toplanan Anadolu Gençlik DerneÄŸi Karaman Åžubesi üyeleri, DoÄŸu Türkistan'da ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. 

AGD Karaman Åžubesi adına konuÅŸan Adem GümüÅŸ, Müslümanlara yapılan saldırılar kınadı. 

Ä°zmir

Konak Camii önünde toplanan AGD Ä°zmir Åžubesi üyeleri, teravih namazına müteakip gıyabi cenaze namazı kıldı.

Grup adına açıklama yapan AGD Ä°zmir Åžubesi BaÅŸkanı Fatih Yılmaz, 66 yıldır Çin yönetiminin iÅŸgali altındaki DoÄŸu Türkistan'da Müslümanlara yönelik baskı ve zulümlerin devam ettiÄŸini söyledi.

Grup, yapılan dua ve açıklamanın ardından dağıldı.

Kütahya

AGD Kütahya Åžubesi üyeleri, Karagöz Camisi önünde teravih namazının ardından toplanarak DoÄŸu Türkistan'da ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. 

Anadolu Gençlik DerneÄŸi Kütahya Åžubesi adına konuÅŸan Erol TaÅŸkın, Müslümanlara yapılan saldırıları kınadı. Grup, yapılan duanın ardından dağıldı.

MuÅŸ

MuÅŸ Ä°nanç ve Adalet Platformu (MÄ°AD) üyeleri, DoÄŸu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırıları protesto etti.

Atatürk Parkı'nda toplanan grup adına konuÅŸan Özgür-Der üyesi Burhan TaÅŸkaya, Çin yönetiminin Müslümanlara yönelik baskı ve zulümlerini artırmasında özellikle ramazan ayının seçmesinin Müslüman halkı provoke etmeye yönelik bir strateji olduÄŸunu söyledi. 

Aksaray

Ulu Cami önünde teravih namazı sonrası toplanan bir grup, DoÄŸu Türkistan'da öldürülenler için gıyabi cenaze namazı kıldı, dua etti.

AGD Aksaray Åžubesi Yönetim Kurulu üyesi Ramazan Özbek, yaptığı açıklamada, iÅŸgalci Çin hükümetinin Müslümanlara yönelik baskıları artırmasında özellikle ramazan ayının seçilmesinin manidar olduÄŸunu söyledi.

KonuÅŸmanın ardından grup üyeleri, "Zalimler için yaÅŸasın cehennem", "Müslüman uyuma, DoÄŸu Türkistanlı kardeÅŸlerini duanda unutma", "GüneÅŸin doÄŸduÄŸu yerde kardeÅŸin kan aÄŸlıyor, görmüyor musun Müslüman" yazılı dövizler taşıyarak, Çin aleyhine slogan attı.

KahramanmaraÅŸ

AGD KahramanmaraÅŸ Åžubesi öncülüÄŸünde teravih namazı sonrası Ulu Cami önünde toplanan grup "Zalimler için yaÅŸasın cehennem" ve "Müslüman uyuma, DoÄŸu Türkistanlı kardeÅŸlerini duanda unutma" yazılı dövizlerle Çin aleyhine sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan AGD KahramanmaraÅŸ Åžube BaÅŸkanı Ahmet Bolat, 66 yıldır Çin yönetimi iÅŸgali altındaki DoÄŸu Türkistan'da, Müslümanlara yönelik baskı ve zulümlerin devam ettiÄŸini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.