Sosyal Medya

Dünya

Bolivya'da bir kasabada alkol yasaklandı

Bolivya Virginia La Asunta kasabasında artan uyuşturucu, kaçakçılık ve taciz olaylarına karşı polis bir şey yapmayınca halk kendi yasalarını uygulamaya başladı



Bolivya'da 7 bin kiÅŸinin yaÅŸadığı bir kasabada halk bir ay alkol kullanma yasağı ve 18 yaşın altındakilere saat 10 dan sonra gece dışarı çıkma yasağı getirdi.

Bir hafta içinde yaÅŸanan 3 tane reÅŸit olmayan kız çocuklarına taciz olayından sonra Bolivya'da kakao çiftçilerinden oluÅŸan küçük bir kasabada, kasaba sakinleri yasayı kendi ellerine almaya karar verdi. Kasabada yaÅŸanan uyuÅŸturucu ve araba kaçakçılarının artması üzerine yerel güvenlik güçlerine karşı güvensizliÄŸi artan halk asayiÅŸ kontrolünü kendi ellerine aldı.

Mahalle sakinlerinden Juan Carlos Coche, Haziran ayı boyunca komÅŸu kasabada aynı kanunun uygulandığını ve bu politikanın baÅŸarılı olduÄŸunu söyledi. "Alkol tüketiminin yasaklanması ile soygun ve cinsel taciz saldırılarında düÅŸüÅŸ gözlendi" dedi. La paz ÅŸehrinin 100 km kuzeydoÄŸudaki kasabasından bir lider Jorge Mendoza, "artan sorunlarla ilgili polisi aradım ve bana bu konuyla ilgili bir ÅŸey yapamam dedi.
bundan sonra kendi tedbirlerimizi almaya karar verdik" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.