Sosyal Medya

Güncel

Kobani'ye gönderilen silahlar PKK'da

MGK'da görüşülen istihbarat raporlarına göre, Kobani'ye gönderilen ağır silahlar PKK'nın eline geçti. Silahlar Türkiye'ye sokulmak isteniyor. Örgüt yerel silahlı kuvvetlerini kurmak istiyor



Milli Güvenlik Kurulu (MGK) önceki gün son dönemin en kritik toplantısını yaptı. Toplantıda Suriye'deki geliÅŸmeler, ülke güvenliÄŸine yönelik muhtemel tehditler ve alınan ilave güvenlik önlemleri deÄŸerlendirildi, istihbarat raporları masaya yatırıldı. IŞİD ve PYD'nin Suriye'deki etkinlikleriyle ortaya çıkan tablonun yeni tehdit algıları yarattığı vurgulandı.

Sabah'ta yer alan habere göre toplantıda ÅŸu tespitler yapıldı: PKK, IŞİD'le çatışma sürecinde ağır silahlar elde etti. PYD, uluslararası kamuoyuna IŞİD'le çatışarak meÅŸru bir güç görüntüsü vermek istiyor.

ULUSAL TEHDÄ°T
Kobani'ye gönderilen ve ABD'nin havdan attığı silahlar örgütün eline geçti. Ellerinde roket atar, omuzdan atılan stinger füze, docka türü ağır silahlar var. Bu da Türkiye'de ulusal güvenliÄŸi tehdit unsuru taşıyor. Silahları Türkiye'ye taşımaya çalışıyorlar. Genelkurmay, MÄ°T, Jandarma istihbarata gelen bilgiler örgütün, KCK eliyle silahlanma, yığınak faaliyetlerini sürdürdüÄŸünü, gençlik yapılanmasını silahlandırarak "yerel silanlı kuvvetler" oluÅŸturmaya çalıştığını ortaya koyuyor. Koalisyon güçlerinin sadece PYD deÄŸil, Özgür Suriye Ordusu ve diÄŸer muhaliflere destek vermesi gerek. PYD bölgedeki diÄŸer Kürt gruplar ve diÄŸer muhalifleri etkisiz hale getiriyor.

Ä°LAVE TEDBÄ°RLER
Suriye'nin kuzeyinde etnik temizlik uygulanarak oluÅŸturulmaya çalışılan bir yapı var. Bu PYD'nin iradesi ile gerçekleÅŸiyor. Müttefik ülkelerin de bunda sorumluluÄŸu var. Bu bölgede "defakto" bir yapı kabul edilemez. Etnik çatışma ve parçalanmaya varan sürecin önüne geçilmesi için sınırda ilave güvenlik tedbirleri alınacak.

SIÄžINMACILAR VE GÜVENLÄ° BÖLGE
Sığınmacılar konusunda uluslararası bir sorumluluk alınmak zorunda. Ä°nsan hakları ihlallerine karşı da mücadele sürecek. Türkiye'ye sığınanların ihtiyaçlarının karşılanması için ilk günden beri ortaya konulan tavır korulacak. Güvenli bölge talebi konusundaki ısrar sürecek. Göçü Suriye'de karşılayarak, insani yardımı bu ülke topraklarından ulaÅŸtırmak mümkün olacak. Türkiye, ulusal güvenliÄŸi tehdit eden eylemlere karşı uluslar arası hukuktan doÄŸan hakları doÄŸrultusunda önlem almaya devam edecek.

Kaynak : Sabah

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.