Sosyal Medya

Coğrafyamız

Ali Saidi: Hamaney Allah'la görüşüyor

İran Devrim Muhafızları Ordusu komutanlarından Ali Saidi, İran lideri Hamaney'in 'ilahi güçlerle' iletişim halinde olduğunu ve Hamaney'in emirlerinin Allah'ın emirleri kabul edilmesi gerektiğini öne sürdü.



Ä°ran Devrim Muhafızları Ordusu komutanlarından Ali Saidi, Fars News'te yer alan bir habere göre; Ä°ran lideri Ali Hamaney'in 'ilahi güçlerle' iletiÅŸimde olduÄŸunu öne sürdü.

GeçtiÄŸimiz Pazar günü, Ä°ran'ın kuzeyinde bulunan Gilan eyaletinde bir toplantıya katılan Saidi,"Hamaney lider özelliÄŸinin doÄŸal bir sonucu olarak hem vahiyle hem de farklı yollarla ilahi kaynaklarla iletiÅŸim halindedir" ifadelerini kullandı.

Hamaney'in Devrim Muhafızları Ordusu'ndaki temsilcisi General Saidi, "Veliyy-i Fakih" olarak nitelediÄŸi Hamaney'in 'yanılmaz' olduÄŸunu savundu. "Veliyy-i Fakih'in emirleri Ä°mam'ın emirleridir ve yetkisi de imamların yetkisiyle aynıdır" diyen Saidi, Hamaney'in meÅŸruiyetinin Alah'tan geldiÄŸini ve bir baÅŸkasının meÅŸruiyet iddiası ortaya koymasının ise ancak popülarite amaçlı olabileceÄŸini iddia etti.

1979 yılındaki devrim sonrası Ä°ran'ın ilk lideri olan Ruhullah Humeyni'den sonra göreve gelen Ali Hamaney, oldukça geniÅŸ yetkilere sahip ve konum itibariyle anayasanın da üstünde yer alıyor. DoÄŸrudan Ä°ran liderine baÄŸlı bulunan Ä°ran Devrim Muhafızları Ordusu da olaÄŸanüstü yetkilere sahip. Halihazırda Suriye, Irak, Yemen, Lübnan ve Bahreyn gibi ülkelerde sahada aktif çalışma yürüten Devrim Muhafızları Ordusu, Suriye ve Irak'ta binlerce askerini kaybetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.