Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mısır'da art arda saldırılar

Mısır’ın 6 Ekim kentinde polis karakoluna yakın bir noktada bombalı saldırı oldu, 3 kişi hayatını kaybetti. İskenderiye'de ise bir polis kontrol noktasına yapılan silahlı saldırıda çok sayıda yaralı var.



Al Jazeera’ye bilgi veren güvenlik kaynakları, Mısır'ın baÅŸkenti Kahire’nin güneyindeki 6 Ekim kentinde polis karakoluna yakın bir yerde bombalı saldırı olduÄŸunu aktardı.

Kaynaklar, bombalı saldırıda ilk belirlemelerine göre 3 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸini, çok sayıda kiÅŸinin de yaralandığını ifade etti.

Mısır yönetimi, saldırı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. Saldırıyı üstlenen de olmadı.

Güvenlik kaynaklarına göre, Ä°skenderiye'nin doÄŸusunda da bir polis kontrol noktasına silahlı saldırı düzenlendi. Ä°lk belirlemelere göre çok sayıda kiÅŸi yaralandı. Henüz resmi bir açıklama yok. Bu saldırıyı da henüz kimse üstlenmedi.

Saldırılar, BaÅŸsavcı HiÅŸam Barakat'ın konvoyuna düzenlenen saldırıdan bir gün sonra meydana geldi. BaÅŸsavcı Barakat saldırının ardından yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiÅŸti.

Başsavcı Barakat'a saldırı

Pazartesi günü Kahire'nin Heliopolis semtinde Harp Akademisi yakınından geçerken BaÅŸsavcı HiÅŸam Barakat'ın konvoyu hedef alınmıştı. BaÅŸsavcı Barakat yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiÅŸti.

Barakat, Muhammed Mursi'yi görevden uzaklaÅŸtıran askeri darbenin ardından Temmuz 2013'te göreve gelmiÅŸti. Abdülmecid Mahmud'un istifasından sonra geçici CumhurbaÅŸkanı Adli Mansur'un atadığı Barakat, 10 Temmuz 2013'te yemin ederek görevine baÅŸlamıştı.

Barakat 14 Temmuz 2013'te, Cumhuriyet Muhafızları Kışlası önündeki çatışmalarda 51 kiÅŸinin ölümüyle ilgili, Müslüman KardeÅŸlerin liderlerinden Muhammed Bedii'nin de aralarında olduÄŸu 15 kiÅŸi hakkında tutuklama kararı çıkarmıştı. BaÅŸsavcı Barakat sanıkların mal varlıklarının da durdurulmasını talep etmiÅŸti.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.