Sosyal Medya

Güncel

Dengir Mir Mehmet Fırat: Çekilebilirim

HDP'nin Meclis Başkan adayı Dengir Mir M. Fırat bugün gerçekleşen 1. ve 2. Tur Başkanlık seçimlerinin ardından açıklamalarda bulundu.



HDP'nin Meclis BaÅŸkan Adayı Dengir Mir Mehmet Fırat oylama sonucu katıldığı televizyon programında deÄŸerlendirdi.

Dengir Mir Mehmet Fırat burada yaptığı açıklamada "3. ve 4. turlar önemlidir. Salt çoÄŸunluk aranacaktır. 4. turda iki adayın yarışması sonucunda belli olacaktır" dedi.

3. turda AK Parti'nin son tur için taktik hamle yapacağı iddiasıyla ilgili Fırat, "Kesin bir ÅŸey söylemek mümkün deÄŸil. Böyle bir durum karşısında o zaman görev diÄŸer iki muhalefet partisine düÅŸüyor. Çünkü 7 Haziran seçimlerinde halkın bir mesajı vardı" ifadesini kullandı.

BAHÇELÄ°'YE SERT TEPKÄ°

Fırat, "MHP kendisi kadar vekili olan partinin yok olduÄŸunu düÅŸünüyor. (Bahçeli'nin HDP'yle ilgili açıklaması) Aslında Bahçeli 'AK Parti adayına kazandırmak istiyorum' diyor. Bunun altında bir koalisyon vardıri AK Parti'ye cilve yapıyor" diye konuÅŸtu.

"ÇEKÄ°LEBÄ°LÄ°RÄ°M"

4. turla ilgili "HDP'nin tavrı ne olur? Sizin dışınızda baÅŸka bir adayı desteklemek gibi, sizin çekilip baÅŸka bir adayın desteklenmesi gibi olasıklar var mı?" sorusu üzerine Fırat, "Olabilir, çekilebilirim. Olasılıkları konuÅŸmadık. PeÅŸin olarak bazı ÅŸeyleri konuÅŸmanın bir faydası yoktur. GeliÅŸmeler onu gösterir" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.