Sosyal Medya

Coğrafyamız

Darbeci Sisi: İdam en kısa zamanda uygulanacak

Mısır'da seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye yaptığı kanlı darbeyle göreve gelen darbeci Abdülfettah el-Sisi, idam kararlarının en kısa zamanda uygulanacağını söyledi.



Mısır'da 3 yıl önce darbe yaparak CumhurbaÅŸkanı olan Abdülfettah el-Sisi,Mursi'ye idam cezası isteyen ve dün bombalı saldırıda öldürülen BaÅŸsavcı HiÅŸam Berekat'ın cenazesine katıldı.

"Ä°DAM EN KISA ZAMANDA UYGULANACAK"

Darbeci Sisi, burada Mursi ve Ä°hvan liderlerine verilen idam cezalarına iliÅŸkin açıklama yaptı. Mısır yargısının verdiÄŸi cezaların uygulanacağını söyleyen Sisi, "Ä°dam ya da müebbet, tüm cezalar en kısa zamanda uygulanacak. Bizi öldüren insanların ölmesini ertelemeyeceÄŸiz. En kısa zamanda cezaları verilecek, onları Mısır yargısının adaletine bırakıyoruz" dedi.

Sisi, baÅŸsavcıya yapılan saldırıya iliÅŸkin deÄŸiÅŸmesi gereken yasaların olduÄŸunu, en kısa zamanda bu deÄŸiÅŸiklikleri yapacaklarını söyledi.

MURSÄ° POSTERÄ°NÄ° YAKTILAR

Öldürülen baÅŸsavcının cenazesine katılanlar, Mısır'ın kanlı darbeyle görevinden uzaklaÅŸtırılan seçilmiÅŸ ilk CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi'nin posterini yaktı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.