Sosyal Medya

Coğrafyamız

İhvan bir kez daha cuntanın hedefinde

Mısır cuntası, başsavcı suikastiyle alakasının olmadığını açıklamasına rağmen İhvan'ı suçlamaya devam ediyor. Başsavcıya saldırıyı ise bir başka örgüt üstlendi



Mısır’da BaÅŸsavcı HiÅŸam Bereket’e karşı bomba yüklü bir araç aracılığıyla düzenlenen suiikast olayı, sokakta ve siyasi çevrelerde öfke yaratırken, cunta yönetimi bu öfkeyi Ä°hvan’a karşı yönlendirmeye çalıştı.

Mısır BaÅŸsavcısı HiÅŸam Berekat’ın konvoyuna dün sabah saatlerinde bombalı saldırı düzenlendi.
Ülkenin baÅŸkent Kahire’nin Heliopolis semtinde Harp Akademisi yakınından geçerken BaÅŸsavcı Berekat konvoyuna bombalı saldırı düzenlendi.

Olayda yaralananlar arasında yer alan ve ameliyata alınan BaÅŸsavcı tüm müdahalelere raÄŸmen kurtarılamadı. Saldırının bomba yüklü bir aracın, Bereket'in konvoyuna çarpmasıyla gerçekleÅŸtiÄŸi belirtildi.

Ä°HVAN'A SUÇLAMA

Saldırıyı  'Halk DireniÅŸi' adlı bir örgütün üstlendiÄŸi bildirildi. Müslüman KardeÅŸler (Ä°hvan) saldırıyla alakası olmadığını vurgularken, Mısır’daki siyasi çevreler ve tüm devlet kurumları Ä°hvan’ın saldırıda parmağı olduÄŸunu iddia etti.

Konferans parti baÅŸkan yardımcısı Hamit Åžinnavi, saldırıyla ilgili yaptığı yorumda, BaÅŸsavcıya karşı düzenlenen saldırının teröristlerden mısırlılara ‘sizi rahat bırakmayacağız’ mesajını taşıdığını belirterek,  onlara sert icraatla hemen karÅŸlık verilmesi gerektiÄŸini söyledi.

Åžinnavi ‘bazı sesler Ä°hvan yöneticilerine verilen idam kararlarını iptal etmeye çağırırken, bu saldırı bizi ikaz etmeye geldi. Bu hain saldırıdan sonra mahkum edilen ihvan yöneticilerini affetme çaÄŸrısında bulunan sesler susmalı. Teröristler öldürme sürecine devam etmeye kararlı. Devlet buna karşı sabit durmalı. Ä°hvanları bir an önce infaz etmeli’ ÅŸekilde yorum yaptı.

CUNTA DESTEKÇÄ°LERÄ°NDEN Ä°HVAN'A SALDIRI

Tecemu (Topluluk) ilerici sosyalist partisi (solcu), yayınladığı bildiride, Ä°hvan'ı suçlayarak "Ä°hvan politikayı din ile karşılaÅŸtırmakla yetinmedi. Ä°hvan Rehberlik bürosunun iktidarı kontrol etmesini, devletin ihvanlaÅŸtırılmasını kabul etmeyen Mısır halkının iradesine boyun eÄŸmeyi de reddediyor" ifadesi kullanıldı.

Selefi Nur parti BaÅŸkanı Yunus Mahyun ise, saldırıyla ilgili açıklamasında, bu tür eylemlerin Ä°slam’ın imajını daha çok kötürleÅŸtirmeye katkısı bulunduÄŸunu belirterek, ‘Ä°slam düÅŸmanları bu yolda miyarlarca harcasa bile bu suçluların yaptıkları kadar kötülük yapamayacklar’ dedi.

Mahyun ‘bunlar iÅŸledikleri suçları meÅŸru görüyor, istedikleri ÅŸekilde tefsir ediyor. Partimiz bu cemaat ve örgütlerden farklı bir yol aldı. Devletin çizdiÄŸi Yol Haritasına göre hareket etmeyi tercih etti’ sekilde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.