Sosyal Medya

Güncel

Bahçeli Akşener'i neden sildi?

Bahçeli'nin Meral Akşener'in isminin üstünü çizmesinin asıl sebebinin Akşener ve Abdullah Gül'ün isminin geçtiği yeni bir parti kurma girişimi olduğu konuşuluyor.



Meral AkÅŸener'e karşı Devlet Bahçeli neden öfkeli, neden üstünü çizdi? Asıl sebep Meral AkÅŸener'in bir partinin liderliÄŸi için isminin geçmesi mi?

Ä°ÅŸte Sabah yazarı Mahmut Övür'ün bomba iddiası:

"MERKEZ SAÄžDA YENÄ° PARTÄ°" DEDÄ°KODUSU

Ankara kulislerinde MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli'nin Meral AkÅŸener'in isminin üstünü çizmesinin asıl sebebi konuÅŸuluyor. Ä°ddiaya göre Bahçeli, AkÅŸener'in adı geçtiÄŸi anlarda küplere biniyor. Bunun sebebi de Meral AkÅŸener'in merkez saÄŸda kurulacak yeni bir parti için isminin geçmesi olduÄŸu iddia ediliyor.

Kulislerde dolaÅŸan bu iddiayı gündeme getiren Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür oldu. Övür'ün aktardığına göre 7 Haziran seçiminde AK Parti tek başına iktidar ÅŸansını kaybedince merkez saÄŸda yeni bir parti için düÄŸmeye basıldı. Bu parti için ismi geçen iki isim Meral AkÅŸener ve Abdullah Gül... Devlet Bahçeli'nin Meral AkÅŸener'e duyduÄŸu kızgınlığın asıl sebebinin de bu olduÄŸu öne sürülüyor.

Devlet Bahçeli'nin "AkÅŸener'in bir süredir çok sert eleÅŸtirildiÄŸi ve yalnızlaÅŸtırıldığı gerçeÄŸi herkes tarafından biliniyor" diyen Mahmut Övür iÅŸin perde arkasındaki iddiayı ÅŸu satırlarla aktardı;

"ÜSTÜNÜ ÇÄ°ZDÄ°"

"Bunun tek nedeni de AkÅŸener'in olası genel baÅŸkan adayı olması deÄŸil. Öyle olsaydı, daha önce adları genel baÅŸkanlık için geçen hatta aday olan Koray Aydın ve Ümit ÖzdaÄŸ'a da aynı tavır gösterilirdi.

Oysa AkÅŸener adı ne zaman geçse, Bahçeli adeta öfkeleniyor. Hatta bir söyleÅŸide adını da vererek çok sert bir açıklama yaptı: "MHP'de yalnız AkÅŸener yok. Ondan daha deÄŸerli birçok milletvekilimiz var. Niçin hep ondan bahsediliyor? Bu edepsizlik. Sanırım AkÅŸener kaybetti. Ve üstü çizildi." "Üstü çizilen" AkÅŸener, bırakın meclis baÅŸkanı olmayı, grup baÅŸkan vekili bile olamadı.

"YENÄ° PARTÄ° VE MERAL AKÅžENER" Ä°DDÄ°ASI

"Peki, Bahçeli neden AkÅŸener'e bu kadar öfkeli? Siyaset kulisleri bu soruya, "Merkez saÄŸda yeni bir oluÅŸum" beklentisiyle cevap veriyor. Onun da iki güçlü adresi olduÄŸu söyleniyor; 11. CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül'ün çevresi ve Meral AkÅŸener...

"CEMAATE MESAJ VERÄ°YOR"

Ortada somut bir adım var mı bilinmiyor ama seçim sonrası AK Parti'ye, yine AK Parti çevresinden yöneltilen eleÅŸtirilerle, AkÅŸener'in MHP içinde yalnızlaÅŸtırılması bir araya gelince bu düÅŸünce güç kazanıyor. Ama sadece bu deÄŸil, bu tavrın oluÅŸmasında, son dönemde siyaseti dizayn giriÅŸimleri baÅŸarısızlığa uÄŸrayan ve son çare olarak Meral AkÅŸener'i öne çıkartan Cemaat'in de katkısı büyük. Bahçeli bir anlamda çıkışlarıyla Cemaat'e mesaj veriyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.