Sosyal Medya

Güncel

TBMM'de başkanlık yarışı başlıyor

TBMM'de bugün yapılacak başkanlık seçimi için her partiden bir aday yarışıyor...



7 Haziran 2015'te yapılan seçimlerden sonra Meclis BaÅŸkanlığı için ilk iki tur oylama bugün yapılacak. BaÅŸkanlık için Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Sivas Milletvekili Ä°smet Yılmaz, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, MHP Ä°stanbul Milletvekili Ekmeleddin Ä°hsanoÄŸlu ve HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat yarışacak.

BaÅŸkanlık seçimi gizli oyla yapılacak. Ä°lk iki oylamada üye tam sayısının üçte ikisinin (367), üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoÄŸunluÄŸunun oyu (276) aranacak. Üçüncü oylamada salt çoÄŸunluk saÄŸlanamazsa bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en çok oy alan baÅŸkan seçilecek. Bugün yapılacak ilk iki turdan sonuç alınamazsa, üçüncü ve dördüncü turlar yarın gerçekleÅŸtirilecek.

Meclis BaÅŸkanlığı seçiminin ardından partiler divan üyeliklerine kimlerin ismini vereceÄŸini belirleyecek. Meclis BaÅŸkanlık Divanı üyeleri 8 AK Parti, 4 CHP, 3 MHP ve 3 HDP'li üyeden oluÅŸacak. Divanın oluÅŸmasının ardından hükümeti kurmak için 45 günlük yasal süreç de baÅŸlayacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.