Sosyal Medya

Dünya

AP işkence fotoğraflarını sergileyemedi

Avrupa Parlamentosu Suriye'de Esad rejiminin savaş suçlarını belgeleyen işkence fotoğraflarını "fazla rahatsız edici" bularak sergilemeyi reddetti



Avrupa Parlamentosu'nda (AP) bir grup milletvekilinin fotoÄŸrafları sergiletme giriÅŸimi içerik denetiminden sorumlu 5 kiÅŸilik komisyonca oy birliÄŸiyle engellenirken, YeÅŸiller grubunun Ä°ngiliz üyesi Alyn Smyth karara itiraz edeceÄŸini ve gerekirse fotoÄŸrafları bir toplantı odasında sergileteceÄŸini açıkladı.

Suriye ordusunda askeri polis olarak görev yapan "Sezar" kod adlı bir kiÅŸinin çektiÄŸi fotoÄŸraflar geçen yıl ilk olarak Anadolu Ajansı, CNN ve Guardian tarafından yayınlanmış ve Esad rejiminin muhaliflerini gözaltında sistematik ÅŸekilde ağır iÅŸkenceler yaparak ve aç bırakarak öldürmesi dahil iÅŸlenen savaÅŸ suçlarının açık bir kanıtı olarak büyük yankı uyandırmıştı.

Ä°skoç parlamenter Smyth, "Bu fotoÄŸraflara bakabilmek hakikaten çok çok zor. Suriye'de yaÅŸananların gerçek bir kanıtı. Suriye'yle ilgilenen herkese gerçeklere gözümüzü kapatmamamız gerektiÄŸini söylemeliyiz" ifadesini kullandı.

AP'de içerik denetiminden sorumlu komisyonun sergiyle ilgili kararında aşırı ihtiyatlı hareket ettiÄŸini ve tartışmalardan kaçındığını belirten Smyth, "Parlamento aynı fotoÄŸrafların daha önce sergileyen BirleÅŸmiÅŸ Milletler'i örnek almalı" dedi.

Smyth, sergi yasağının kalkması için AP BaÅŸkanı Martin Schulz'la görüÅŸeceÄŸini ifade etti.

AP'de sergilerin içeriÄŸini onaylayan komisyonun üyelerinden Ä°ngiliz Liberal Catherine Bearder ise "fazla rahatsız edici" fotoÄŸrafların Parlamento'da, çocuklar dahil tüm ziyaretçilerin görebileceÄŸi ana koridorlarda sergilenmemesi kararı aldıklarını söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.