Sosyal Medya

Güncel

Uludere'de gerginlik: 13 asker yaralandı

Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Ortasu Köyü'nde, sınır bölgesinde bulunan askerlerin değişimi sırasında, yol kapatmak isteyen bir grup köylü ile askerler arasında gerginlik yaşandı. Grubun askerlere taş atması sonucu 13 asker yaralandı.



2011 yılında, Uludere'nin Irak sınır kesiminde düzenlenen hava operasyonunda 34 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi Gülyazı ve Ortasu köylerinin yakınında, sınır bölgesinde bulunan askerlerin deÄŸiÅŸimi ve son günlerde yaÅŸanan yoÄŸun askeri hareketliliÄŸe tepki gösteren bir grup köylü, yolu kapatmak istedi. Askerler ile köylüler arasında yaÅŸanan gerginliÄŸin artması üzerine gruptakiler, askerlere taÅŸ atmaya baÅŸladı. Askerler de grubu dağıtmak için gaz bombalarıyla karşılık verdi. Şırnak ValiliÄŸi, Uludere Ä°lçesi Ortasu ve Gülzayı Köyü'nde köylüler ile askerler arasında yaÅŸanan olaylarda 13 askerin yaralandığını ve 4 kiÅŸinin de gözaltına alındığını açıkladı. Valilik askerlerin sınır bölgesinde 'kaçakçılıkla mücadele için bulunan' birlikleri takviye için bölgeye gittiÄŸini belirtirken, Åžu açıklamayı yaptı: 

"Hudut hattında kaçakçılıkla mücadele eden birlikleri takviye etmek ve meydana gelebilecek muhtemel toplumsal olaylara müdahele etmek maksadıyla görevlendirilen, 1'nci Jandarma Komando Tugay Komutanlığı unsurlarına görev bölgesine intikal esnasında, Uludere ilçesi Ortasu, Gülyazı köyleri mevkiinde 250-300 kiÅŸilik grup tarafından taÅŸlı ve sopalı saldırı düzenlenmiÅŸ ve D-400 karayolu trafiÄŸe kapatılmıştır. Söz konusu olaya Uludere Ä°lçe Jandarma Komutanlığı ve 1'nci Jandarma Komando Tugay Komutanlığı birlikleri müdahelede bulunmuÅŸ, kalabalık grup dağıtılmış ve D-400 karayolu trafiÄŸe açılmıştır. Olaylar esnasında 4 ÅŸahıs gözaltına alınmıştır. Olaylara müdahele eden birliklerden 13 askeri personel vücudunun çeÅŸitli yerlerinden yaralanmıştır. Halkın huzurunu can ve mal güvenliÄŸini saÄŸlamak maksadıyla güvenlik faaliyetleri kararlılıkla devam edecektir."

Ortasu Köyü Muhtarı Suat Encü, gerginliÄŸin devam ettiÄŸini belirterek, "Åžu anda 3 çocuÄŸumuzu gözaltına aldılar. Köylülerin karakol önünde bekleyiÅŸleri sürüyor. Askerler yoÄŸun güvenlik önlemi almış durumda. Çocuklarımızın bir an önce serbest bırakılmasını ve gerginliÄŸin sona ermesini istiyoruz" dedi.

Kaynak: AA, DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.