Sosyal Medya

Dünya

Fransa 40 imamı sınır dışı etmiş

İçişleri Bakanı Cazeneuve, 2012 yılından bu yana 40 imamın sınır dışı edildiğini bildirdi



Fransa Ä°çiÅŸleri Bakanı Bernard Cazeneuve, son 3 yılda 40 yabancı imamın "nefret söyleminde bulundukları" gerekçesiyle sınır dışı edildiÄŸini açıkladı.

Cazeneuve, Fransız Europe 1 radyosuna, Lyon yakınlarında bir gaz fabrikasına yapılan saldırı sonrasında kamuoyundaki tartışmalarla ilgili deÄŸerlendirmelerde bulundu.  

Ä°çiÅŸleri Bakanı, ülkede 2012 yılından bu yana 40 imamın "nefret söyleminde bulundukları" gerekçesiyle sınır dışı edildiÄŸini ve sınır dışıların büyük bir kısmının önceki CumhurbaÅŸkanı Nicolas Sarkozy döneminde yaÅŸandığını bildirdi.

Bu yıl itibarıyla önlerinde 22 dosyanın bulunduÄŸunu belirten Cazeneuve, dosyaların deÄŸerlendirilmesi neticesinde bu yabancı imamların da sınır dışı edilebileceÄŸini kaydetti.

Aşırı saÄŸcı Ulusal Cephe Partisi lideri Marine Le Pen'in, "Fransa'daki terör saldırılarının önüne geçmek için Selefilerin camilerini kapatmalıyız" dediÄŸinin hatırlatılması üzerine Cazeneuve, "EÄŸer cami dernekleri ve yönetimi nefret söylemi kullanıyorsa bu camiler de kapatılabilir" diye konuÅŸtu.

Fransa'nın Lyon ÅŸehri yakınlarındaki Saint-Quentin-Fallavier kentinde 26 Haziran'da meydana gelen saldırıda bir dağıtım ÅŸirketinin yetkilisi başı kesilerek öldürülmüÅŸ, ardından bir gaz üretim tesisinde meydana gelen patlama iki kiÅŸi yaralanmıştı. 

Olayların zanlısı 35 yaşındaki Yassin Salhi isimli iÅŸçi gözaltına alınmıştı. Salhi, sorgusunda patronunu öldürdüÄŸünü, daha sonra da intihar etmek için araçla gaz tesisine girerek patlamaya neden olduÄŸunu söylemiÅŸti.

 

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.