Sosyal Medya

Güncel

MGK bugün toplanıyor; gündem 'Güvenli Bölge'

Bugün yapılacak MGK toplantısında ağırlıklı olarak Suriye ile ilgili konular ve güvenli bölgenin görüşülmesi bekleniyor



Milli Güvenlik Kurulu (MGK) bugün CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın baÅŸkanlığında BeÅŸtepe CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı’nda saat 15.00’te toplanacak. Toplantının Suriye konusunda yaÅŸanan sıcak geliÅŸmeler ve TBMM’de yarın yapılacak Meclis BaÅŸkanlığı seçimi dolayısıyla bir gün öne çekildiÄŸi belirtildi.

Toplantıda Tel Abyad’ın IŞİD’den PYD kontrolüne geçmesinin ardından Türkiye’nin karşılaÅŸtığı yeni göç dalgası, sınırda Kürt devleti kurulması giriÅŸimleri ve IŞİD’in Kobani’ye düzenlediÄŸi saldırı sonrası, önümüzdeki günlerde yaÅŸanabilecek geliÅŸmeler üzerinde durulacak. Toplantıda sığınmacılar konusunun da görüÅŸülmesi bekleniyor.

Askeri yetkililer ile MÄ°T bölgeden gelen istihbarat raporlarını, DışiÅŸleri Bakanı ÇavuÅŸoÄŸlu yürütülen diplomatik giriÅŸimleri aktaracak.

DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, dün bir gazetecinin "Türkiye'nin Suriye'ye girmesi söz konusu bugünlerde. Bugün gazetelerde de haberler var" sorusuna verdiÄŸi cevapta "Yarın Milli Güvenlik Kurulu toplantımız var ondan sonra gerekli açıklamayı yaparız" dedi.

Toplantının ardından CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, saat 20.30'da kurul üyelerine CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı'nda iftar yemeÄŸi verecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.