Sosyal Medya

Coğrafyamız

Filistin pasaportu Katar'da geçerli olacak

Filistinlilerin Katar'da, geçici Ürdün pasaportu yerine kendi ülke pasaportlarıyla oturum izni alabileceği ve çalışabilecekleri belirtildi



Filistin Çalışma Bakanlığı, Filistinlilerin kendi ülke pasaportlarıyla Katar'da çalışması konusunda iki ülke arasında mutabakata varıldığını bildirdi. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Filistinlilerin Katar'da, geçici Ürdün pasaportu yerine kendi ülke pasaportlarıyla oturum izni alabileceÄŸi ve çalışabilecekleri belirtildi. Açıklamada, iÅŸsizliÄŸin giderek arttığı Filistin'de söz konusu durumun, yeni iÅŸ fırsatları doÄŸuracağına iÅŸaret edildi. 

Daha önceki uygulamaya göre Körfez ülkelerine çalışmak amacıyla gitmek isteyen Filistinlilerin, vize alabilmek için geçici Ürdün pasaportu çıkartması gerekiyordu.

Katar Emiri Åžeyh Temim Bin Hamad Al Sani, Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümeti BaÅŸbakanı Rami Hamdallah ile geçen yıl yapılan görüÅŸmenin ardından sözkonusu uygulamanın deÄŸiÅŸtirilmesi konusunda talimat vermiÅŸti. 

Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) mayıs ayında yayımladığı raporda, barış sürecinin durması, gerilim, ÅŸiddet ve geçen yılki savaşın Filistin ekonomisini olumsuz etkilediÄŸi ve iÅŸ gücü piyasasında ciddi düÅŸüÅŸe neden olduÄŸu, Filistinli gençler arasındaki iÅŸsizlik oranının erkeklerde yaklaşık yüzde 40, kadınlarda ise yüzde 63'e ulaÅŸtığı belirtilmiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.