Sosyal Medya

Güncel

Davutoğlu: Sınırdaki gelişmelere hazırlıklıyız

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Suriye sınırındaki tüm gelişmelere karşı hazırlıklı olduğunu söyledi; "Kimse etraftaki ateşin Türkiye'ye sıçrayacağı konusunda bir kaygı içinde olmamalıdır" dedi.



BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı’nın iftar yemeÄŸinde konuÅŸtu. Türkiye'nin Suriye sınırındaki geliÅŸmelere karşı hazırlıklı olduÄŸunu söyleyen BaÅŸbakan, ”Kimse etraftaki ateÅŸin Türkiye'ye sıçrayacağı konusunda bir kaygı içinde olmamalıdır” dedi.

Suriye'den gelen sığınmacıların en iyi ÅŸartlarda karşılanmaya devam edileceÄŸini belirten BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, "Kim ne derse desin, nasıl eleÅŸtirirse eleÅŸtirsin, Allah ÅŸahit ki kapımıza ve soframıza gelen hiçbir mazluma ırkını, cinsiyetini, dinini, mezhebini sormayacağız. 'O geldi mi onunla birlikte insanlığın vicdanı da gelir' deyip kabul edeceÄŸiz" dedi.

Koalisyon açıklamaları

BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, koalisyon görüÅŸmelerine dair, "EÄŸer birileri 'AK Parti koalisyona çok istekli, dolayısıyla kendi düÅŸündüklerimizi dayatırız' diye bir yaklaşımla bize gelirlerse, bilsinler ki biz gönül sohbeti anlamında ve müzakere anlamında her ÅŸeye açığız, ama dayatmaya veya emrivakiye kesinlikle taviz vermeyiz" açıklamasını yaptı.

“Her türlü tedbiri alırız”

BaÅŸbakan, sınır güvenliÄŸine dair ÅŸunları söyledi:

“Hükümet olarak da ÅŸimdi koalisyon çalışmaları içinde evet ikinci nitelikte bir görev yürüttüÄŸümüzü düÅŸünenler olabilir ama bir saniye dahi bu görevi yürütüyorsak ülkemizin bir dakikasına mal olacak bir geliÅŸme karşısında dahi sessiz kalmaz, gerekli her türlü tedbiri alırız. Devlet kurumları da bu tedbirlerin gereÄŸini yapar.”

DavutoÄŸlu, “Çok güçlü bir siyasi iradeyle eÄŸer Türkiye'nin sınır güvenliÄŸine bir halel gelecek olursa, eÄŸer Türkiye kendisinin, bu huzur bahçesinin tehdit edildiÄŸi kanaatine varacak olursa, her türlü ihtimale karşı da hazırlıklıdır ve bu hazırlık konusunda gerekli çalışmaların hepsi yapılmıştır" diye konuÅŸtu.

‘Ä°hmale mahal bırakılmayacaktır’

BaÅŸbakan, “TSK ve emniyet birimlerinin de Türkiye’deki huzur ortamının devamı için ayakta olduÄŸunu” vurgulayarak, “Bu konuda da hiçbir ihmâle mahâl bırakılmayacaktır. Sınır boylarımızın ve ötesinin güvenliÄŸi için oradan gelebilecek riskleri azaltmak için alınması gereken tedbirleri alırız. Bu kadim geleneÄŸimizin bütün OrtadoÄŸu'da barış içinde devamı noktasında da diplomatik temaslarımızı, çabalarımızı sürdüreceÄŸiz" diye konuÅŸtu.

DavutoÄŸlu, Türkiye'nin IŞİD ile iÅŸbirliÄŸi yaptığı iddialar da bir kez daha reddetti. "Bir ramazan gününde Türkiye'nin DAEÅž gibi bir terör örgütüyle iÅŸ birliÄŸi yaptığını iddia edenler, vicdanlarını kaybetmiÅŸlerdir” diyen BaÅŸbakan, “Gözleri kapanmış, kalpleri mühürlenmiÅŸtir. Türkiye hiçbir zaman hiçbir zalimin yanında yer almadı, yer almayacak" diye konuÅŸtu.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.