Sosyal Medya

YaÅŸam

Sarp Sınır Kapısı'ndaki yoğunluğa labirentli önlem

Türkiye'nin Gürcistan'a açılan Sarp Sınır Kapısı'ndaki yoğunluğu önlemek için labirenti andıran geçiş yapıldı. Yolcular, gişelere 77 metre uzunluğundaki demir koridordan, 11 zikzak çizerek ulaşıyor.



Türkiye ve Gürcistan vatandaÅŸlarının kimlikle geçiÅŸlerine olanak saÄŸlayan anlaÅŸmanın ardından Sarp Sınır Kapısı'nda artan yolcu geçiÅŸlerine ve yığılmalara labirentli çözüm bulunmaya çalışıldı.

Günde binlerce kiÅŸinin giriÅŸ çıkış yaptığı, zaman zaman yığılmalar yaÅŸanan kapıda kargaÅŸayı önlemek için Sarp Gümrük MüdürlüÄŸü, 15 gün önce demir bariyerlerden 7 metre geniÅŸliÄŸinde 11 kademeli geçiÅŸ yaptı.

Türkiye'den Gürcistan'a yaya olarak geçmek isteyen yolcular, resmi iÅŸlemleri yaptırmak üzere 10 metre mesafedeki giÅŸelere ulaÅŸmak için 77 metre koridordan geçip, 11 zikzak çizerek giÅŸelere ulaÅŸabiliyor. Bazı yolcular ise demirlerin üzerinde atlayarak geçiyor.

Yolculardan Hasan Bayraktar, Sarp Sınır Kapısı'nda yoğunluk nedeniyle sıkıntılı anların yaşandığını anlatarak, "On numara bir buluştur. Bu insanlara biraz zorluk veriyor. Başka bir sıkıntısı yok. Yağmurlu havalarda biraz sıkıntı oluyor" dedi.

Yaz aylarında kapıda bir yoÄŸunluk yaÅŸandığını ifade eden Bayraktar, "YoÄŸunluktan dolayı böyle bir ÅŸey düÅŸündüler. Bu sene bir deneyelim tutmazsa seneye kaldırırız. Buradan geçerken yaÅŸlılar biraz zorlanıyor. Kilo veya diyet programı uygulamak isteyenler buraya gelebilir. Parkurumuz iyidir" diye konuÅŸtu.

Özdal Vahiç ise bilgisayar oyunları gibi bir geçiÅŸ olduÄŸunu belirterek, "Ä°nsanlar labirent gibi olan geçiÅŸten geçiyor. Kapıda her gün bir ÅŸeyler çıkıyor" dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.