Sosyal Medya

Coğrafyamız

İsrail Mescid-i Aksa'da iftara engel olamadı

İsrail, Sadakataşı Derneği ile gelen 4'ü gazeteci 9 Türk vatandaşı havaalanında sorguladıktan sonra sınır dışı etmesine rağmen, Mescid-i Aksa'da 2 bin Filistinli katılımıyla Derneğin iftar programı gerçekleştirildi.



Sadakataşı DerneÄŸi tarafından Mescid-i Aksa'da organize edilen iftar programına 2 bin Filistinli katıldı. Ä°srail'in, Mescid-i Aksa iftarına katılmak için Sadakataşı DerneÄŸi ile Kudüs'e giden 2'si gazeteci 7 Türk vatandaşını sınır dışı etmesine raÄŸmen Aksa'daki iftar programında aksama yaÅŸanmadı.

Sadakataşı DerneÄŸi tarafından Aksa'nın avlusunda verilen iftara, 2 bin Filisinlinin yanı sıra Türkiye'nin Kudüs BaÅŸkonsolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç ve Türk Ä°ÅŸbirliÄŸi ve Koordinasyon Ajansı BaÅŸkanlığı (TÄ°KA) Filistin Koordinatörü Bülent Korkmaz da katıldı. 

Ana sponsorluÄŸunu Memur-Sen'in yaptığı iftardan önce AA muhabirine açıklamada bulunan Büyükelçi Sarnıç, Ä°srail'in dün sınır dışı ettiÄŸi Türkleri temsilen burada bulunduklarını belirterek, "Ä°srail iÅŸgali altındaki Filistinli kardeÅŸlerimizin bizlere olan muhabbetini buradaki manzaradan da görebiliyoruz. Mescid-i Aksa gibi kutsal bir mekanda verilen bu iftarlar, Filistin ve Türk halklarının daha da kaynaÅŸmasına vesile oluyor" diye konuÅŸtu.

Ä°srail, Mescid-i Aksa iftarına katılmak için Sadakataşı DerneÄŸi ile Kudüs'e giden 2'si gazeteci 7 Türk vatandaşını dün sınır dışı etmiÅŸti. Ben Gurion Havalimanı'nda 9 saat gözaltında tutularak sorgulanan Türk vatandaÅŸlarının 10 yıl süreyle Ä°srail'e giriÅŸleri de yasaklandı. 

Sınır dışı edilen heyette, Star Gazetesi'nden Halime Kökçe, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, TRT Haber'den Özden Ayvaz ile Hüseyin Günay ve Memur-Sen Genel BaÅŸkan Yardımcısı Levent Uslu, aktivistler Kemal Özdal, Durdane Özdal, Fatih Bolcan ile Sümeyra Bolcan yer alıyordu.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.