Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriye sınırında duvar projesi

Türkiye ile Suriye arasında bulunan 911 kilometrelik sınıra birbirine geçmeli ortalama 3.5 metre yüksekliğinde beton duvarlar yerleştirilecek.



Suriye sınırında yaÅŸanan yasadışı geçiÅŸlerin tüm müdahalelere raÄŸmen önlenememesi ve kimliÄŸi tespit edilemeyen bazı örgüt üyelerinin illegal ÅŸekilde ülkeye girdiÄŸi yönünde sıkça istihbaratlar alınması Ä°çiÅŸleri Bakanlığı'nı harekete geçirdi.

Milliyet’te yer alan habere göre bu kapsamda harekete geçen Hatay, Gaziantep, Kilis ve Åžanlıurfa valilikleri "güvenlik kuÅŸağı" için ortak proje oluÅŸturdu. Projeye göre; Türkiye ile Suriye arasında bulunan 911 kilometrelik sınıra birbirine geçmeli ortalama 3.5 metre yüksekliÄŸinde beton duvarlar yerleÅŸtirilecek. Ayrıca, duvarın Türkiye kısmına yol yapılırken, yolun arkasına yüksek tel çit çekilecek. Güvenlik önlemlerinde aydınlatma ve kameralı takip sistemi kurulacak

Bakanlıkta yapılan deÄŸerlendirmeler sonrasında, sınır güvenliÄŸinin belirli ölçüde saÄŸlanması amacıyla Hatay, Gaziantep, Kilis ve Åžanlıurfa valiliklerine mayıs ayında 5'er milyon liralık özel ödenek gönderdi. Toplam 20 milyon liralık ödeneÄŸin valiliklere ulaÅŸmasıyla birlikte "sınır boyunda güvenlik kuÅŸağı" oluÅŸturmayı saÄŸlamak amacıyla ortak proje çalışması baÅŸlatıldı. Proje çalışmaları kapsamında da dört kentin valisi kısa süra önce Hatay'da biraraya geldi. Hatay Valisi Ercan Topaca, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Kilis Valisi Süleyman Tapsız ve Åžanlıurfa Valisi Ä°zzettin Küçük, eldeki projeleri deÄŸerlendirip tek bir proje üzerinde karar verdi.

Valilerin ortak karar aldığı projeye göre güvenlik kuÅŸağı üç aÅŸamalı olacak. Önce sınır çizgisi üzerine yüksekliÄŸi en az 3.5 metre olacak beton bloklar yerleÅŸtirilecek. Birbirine geçmeli biçimde dökülecek beton blokların, baÅŸka yerlere taşınmasını kolaylaÅŸtırmak amacıyla parçalı biçimde dökülmesi benimsendi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.