Sosyal Medya

Coğrafyamız

Türkiye'den Kobani'ye 5 ayda bin 920 TIR yardım

IŞİD mensuplarının sınırdan geçmesinin mümkün olmadığını belirten Suruç Kaymakamı Çiftçi, Kobani'ye bin 920 TIR yardım gönderildiğini açıkladı



Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Türkiye'nin son 5 ayda Kobani'ye bin 920 TIR yardım gönderdiÄŸini söyledi.

Yeni Åžafak'tan Cihat Arpacık'ın haberine göre bazı medya kuruluÅŸlarının, bombalı araçla düzenlenen saldırılarının ardından provokatif haberler yayınladığını belirten Çiftçi, kanıtlanabilen ve ispatlanabilen bir durum olmamasına karşın bazı basın yayın organlarının ısrarla asılsız haberler üzerine yoÄŸunlaÅŸtığını dile getirdi.

Çiftçi, daha önce de ağır bir çatışma süreci geçiren Kobani'ye en fazla insani desteÄŸin Türkiye tarafından yapıldığına iÅŸaret etti. Kobani'nin, Türkiye'den giden yardımlarla ayakta durduÄŸunu anlatan Çiftçi, "Bütün iyilikleri göz ardı edip, insani desteÄŸe ve Türkiye'nin Kobani'nin huzuruna yönelik niyetlerine raÄŸmen olumsuz haberleri yayanları anlamak mümkün deÄŸil" ifadesini kullandı. Sınır hattında 2,5 metre eninde ve 2,5 metre derinliÄŸinde hendeklerin bulunduÄŸunu hatırlatan Çiftçi, IŞİD mensuplarının veya araçlarının Türkiye'den geçiÅŸ yapamayacağının çok açık olduÄŸunu vurguladı.

Çiftçi, baÅŸta Suruç ilçesi olmak üzere Türkiye'nin farklı kentlerinde toplanan insani yardımların Kobani'ye ulaÅŸtırılmasına devam edildiÄŸini söyledi. Özellikle çatışmaların azalmasının ardından normalleÅŸme sürecine giren bölgeye desteÄŸin artırıldığını ifade eden Çiftçi, ÅŸöyle devam etti: "Türkiye'den Kobani'ye son 5 ayda bin 920 tır insani yardım malzemesi ulaÅŸtırıldı ve oradaki insanların yaÅŸamını sürdürmesi saÄŸlanıyor. Biz yardım göndererek Kobani'deki halkı yaÅŸatmaya çalışırken birilerinin Türkiye'yi insanları öldürenlerle aynı kefeye koyması açıkçası kalbimizi kırıyor ve bizleri üzüyor. Çünkü biz komÅŸularımızın huzurundan ve insanca yaÅŸamalarından yanayız. Hiçbir ÅŸekilde IŞİD unsurlarının Türkiye tarafından gitmesi veya bunlara destek olunması mümkün deÄŸil. Bu, bazı medya kuruluÅŸlarının algı operasyonu oluÅŸturma giriÅŸimidir. Bunları yapanları Allah'a havale ediyorum."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.