Sosyal Medya

Coğrafyamız

'YPG Türkmenleri köylerinden çıkartıyor'

Suriye’deki Türkmenlerin temsilcileri, PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD’nin silahlı kolu YPG’nin, Tel Abyad bölgesindeki Türkmenleri zorla köylerinden çıkarttıklarını öne sürdü.



Al Jazeera’ye konuÅŸan Tel Abyad Türkmen Devrimciler Cephesi Komutanı Ömer Dede, YPG güçlerinin, Tel Abyad’ın Hamam Türkmen bölgesindeki yaklaşık bin Türkmen'i zorla bir okulda topladığını söyledi.

YPG’nin ‘IŞİD ile iÅŸbirliÄŸi yapmakla’ suçladığı Türkmenleri tehcir etmeyi hedeflediÄŸini öne süren Dede, “YPG güçleri saat 15:00 civarında yaklaşık bin kiÅŸiyi ölüm tehdidiyle Åžehit Hüseyin Ali okulunda topladı. YPG insanlara ya köyünüzden çıkarsınız ya okulda toplanırsınız ya da sizi öldürürüz diye tehdit etti" dedi.

Ä°nsanların çoÄŸunun okulda kaldığını söyleyen Dede'nin iddiasına göre, Türkmenler, 'YPG’nin okulun koordinat bilgilerini uluslararası koalisyona ileterek bombalatmaktan veya bölgeden çıkartılarak, evlerine Rakka’dan gelen Kürtlerin yerleÅŸtirilmelerinden' endiÅŸe ediyor.

Al Jazeera’nin bölgedeki güvenilir kaynaklardan edindiÄŸi bilgilere göre ise, okulda toplanan Türkmenler daha sonra köyden çıkartıldı. Çıkartılan Türkmenler çevredeki diÄŸer Türkmen köylerine gitti.

Türkmen Meclisi BaÅŸkanı Abdurrahman Mustafa, “YPG'nin Türkmen nüfusunun yoÄŸun olduÄŸu bölgelerde demografik deÄŸiÅŸiklikleri oluÅŸturmak için her türlü yola baÅŸvurduÄŸu iddiasını yineledi.

Al Jazeera’ye konuÅŸan Mustafa, “Son olayda YPG, Hamam Türkmen bölgesindeki köylerde bulunan Türkmenleri ‘koalisyon uçakları sizi bombalayacak’ ve ‘IŞİD sizin köylerinize sızıyor’ gibi psikolojik baskı uyguladı. O baskıların sonucunda halkımız evini terk etmeye zorlandı. Arazi ve evlerinin yaÄŸmalanmasını engellemek için köylerinde kalan yaklaşık bin Türkmen de benzer gerekçelerle YPG tarafından bölgeden çıkartıldı. YPG’nin bu tutumu çok tehlikeli ve endiÅŸe verici”  dedi.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.