Sosyal Medya

Coğrafyamız

Rejimden Haseki sakinlerine savaş çağrısı

Suriye'de Esed yönetimi, IŞİD’e karşı savaşmaları için Haseki'de yaşayanlara çağrıda bulundu. IŞİD ise Haseki’deki hapishaneyi ele geçirerek mahkûmları serbest bıraktığını öne sürdü.



Esed rejimi Ä°nformasyon Bakanı Umran Zubi, Haseki kentinin sakinlerini IŞİD’e karşı savaÅŸmaları için çaÄŸrı yaptı. Suriye devlet televizyonuna konuÅŸan Zubi, “Her erkeÄŸe, silah taşıyabilen her genç kadın ve genç erkeÄŸe IŞİD’e karşı oluÅŸturduÄŸumuz savunma cephesine katılması için çaÄŸrı yapıyorum” dedi.

Al Jazeera’ya konuÅŸan güvenlik kaynaklarına göre, IŞİD iki gün önce kuzeydeki Haseki'ye de geniÅŸ bir saldırı baÅŸlatmış ve iki bölgeyi ele geçirmiÅŸti. IŞİD güney tarafından intihar saldırısıyla girdiÄŸi Haseki'de onlarca rejim askerini de öldürdüÄŸünü iddia ederken, rejim ise saldırıyı püskürttüÄŸünü öne sürmüÅŸtü.

Suriye Ä°nsan Hakları Gözlemevi BaÅŸkanı Rami Abdülrahman, AFP'ye yaptığı açıklamada IŞİD'in en az bir intihar saldırısıyla ÅŸehre saldırı baÅŸlattığını söylemiÅŸti. Haseki'deki çatışmaların halen sürdüÄŸünü belirten Abdülrahman, rejime baÄŸlı 30 asker ile 20 IŞİD üyesinin öldüÄŸünü ifade etmiÅŸti.

‘Haseki’deki mahkumlar çıkarıldı’

IŞİD, Haseki’ye baÅŸlattığı saldırının kapsamında, kentteki hapishaneyi ele geçirerek mahkumları serbest bıraktığını öne sürdü. Örgüt, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Kentin merkezi hapishanesindeki mahkumlar serbest bırakıldı” ifadesini kullandı.

IŞİD 16 Haziran'da kritik Tel Abyad kasabasının kontrolünü kaybetmiÅŸti. YPG, ABD hava saldırıları eÅŸliÄŸinde IŞİD'i kasabadan çıkarmıştı.

Geçen yıl Eylül ayında Kobani'ye saldırıp ÅŸehrin yarısına kadar ilerleyen IŞİD, dört ay süren çatışmaların ardından peÅŸmerge ve YPG tarafından kentten çıkarılmıştı.

 

 
 

 

Kaynak: Al Jazeera ve Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.