Sosyal Medya

Güncel

Yasin Börü davası o il de görülecek

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, IŞİD bahanesiyle 6-7 Ekim 2014'te düzenlenen izinsiz gösterilerde Yasin Börü'nün öldürülmesine ilişkin dava dosyasının Ankara'ya gönderilmesine karar verdi.



AA'nın haberine göre, Yargıtay 5. Ceza Dairesi, IŞİD bahanesiyle 6-7 Ekim'de gerçekleÅŸtirilen izinsiz gösterilerde Yasin Börü ve 3 arkadaşının vahÅŸice katledilmesine iliÅŸkin davanın dosyasının Ankara Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesini kararlaÅŸtırdı.
 
Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinin, Börü, Ahmet Dakak, Riyat GüneÅŸ ve Hasan Gökgöz'ün öldürülmesine, Yusuf Er'in de yaralanmasına iliÅŸkin davanın dosyasının güvenlik gerekçesiyle baÅŸka ile nakli konusundaki talebi, Diyarbakır ValiliÄŸi ve Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca deÄŸerlendirildi.
 
Valilik görevlileri, mahkeme safhasında ÅŸiddet içerikli eylem olasılığına iÅŸaret ederek, kentte son zamanlarda meydana gelen olaylar da dikkate alındığında, dosyanın baÅŸka ile naklinin uygun olacağı görüÅŸünü paylaÅŸtı.
 
Diyarbakır Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı da aynı gerekçeyle davanın naklini talep etti.
 
Adalet Bakanlığına gönderilen taleplere iliÅŸkin deÄŸerlendirme sonucunda Yargıtay 5. Ceza Dairesi, dosyanın Ankara Ağır Ceza Mahkemesine nakline karar verdi.
 
Ä°DDÄ°ANAME
 
Ä°ddianamede, Börü, Dakak, GüneÅŸ ve Gökgöz'ün uÄŸradıkları saldırıda öldürülmesi, Er'in de yaralanmasına iliÅŸkin 26'sı tutuklu 34 sanık için "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan dörder ve "devletin birliÄŸini ve ülke bütünlüÄŸünü bozdukları" iddiasıyla birer olmak üzere beÅŸer kez ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis istenmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.