Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriyeli çocuklar yardım bahanesiyle Hristiyanlaştırılıyor

Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde Müslüman gençleri Hristiyanlaştırma çalışmaları ile gündeme gelen misyoner dernekler, şimdi de gözlerini yardım bahanesiyle ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Gaziantep'e yerleşen Suriyeli çocuklara dikti.



Ülkelerindeki iç savaÅŸtan kaçarak Türkiye'nin farklı kentlerine yerleÅŸen Suriyelilerin maÄŸduriyeti yürekler burkarken, maÄŸduriyetlerine her geçen yenisi ekleniyor.

Gaziantep'in Merkez Åžehitkâmil Ä°lçesi Mevlana Mahallesinde bulunan Hasat Ortakları Kiliseler DerneÄŸi yardım adı altında Suriyeli sığınmacıların çocuklarını yardım bahanesiyle kıskacına alarak  Ä°ncil öÄŸretip, HıristiyanlaÅŸtırma  çalışmaları yaptığı belirtildi. 

Çocuklarını derneÄŸe vermeyen Suriyelilere yardım edilmezken, bazı Suriyeli ailelerin ise tehlikenin farkında oldukları halde sırf yardım alabilmek için çocuklarını Arapça ve Ä°ngilizce Ä°ncillerle HristiyanlaÅŸtırılma projesi kapsamında eÄŸitim verilen derneklere göndermeleri ise, Suriyelilerin içinde oldukları acı durumu gözler önüne seriyor.

Mevlana Mahallesi sakinleri Hasat Ortakları Kiliseler DerneÄŸinin yaklaşık 5 yıldır mahallerinde faaliyette olduÄŸunu, derneÄŸin Suriyeli çocuklar baÅŸta olmak üzere çocukları ve gençleri HristiyanlaÅŸtırma çalışmalarını sürdürdüÄŸünü dile getiriyorlar.

Suriye'deki  iç savaÅŸtan kaçarak ailesiyle birlikte Gaziantep'e sığınan Firyel Abdilleh, çevredeki komÅŸularından Protestan Kiliseler DerneÄŸinin Suriyeli sığınmacılara yardım ettiÄŸini öÄŸrendiÄŸini belirterek, kendisi de diÄŸer Suriyeli sığınmacılar  gibi oraya yardım almak için gittiÄŸini belirtiyor.

Ä°lk defa gittiklerinde kendilerine yardım edilmediÄŸini belirten Firyel Abdilleh, dernekteki yetkililerden birinin ‘EÄŸer çocuÄŸunu eÄŸitim için bize gönderirsen, sana yardım ederiz' ÅŸeklindeki teklifinden sonra yardım alabilmek için çocuÄŸunu gönderdiÄŸini ifade etti.

Bizimle çok güzel bir ÅŸekilde ilgilendiler

DerneÄŸe ilk gittiklerinde kendileri ile ilgilenilmediÄŸini belirten Abdilleh, “Yardım almak için gittik, bizi içeri bile almadılar. Sordum burada ne yapıyorsunuz diye, bana burada çocuklara eÄŸitim veriyoruz dediler. Ben de çocuÄŸumu gönderecektim. Arkadaşımla birlikte oraya gittik. Bizi derneÄŸin yukarısındaki eve çıkarttılar. Bizimle çok güzel bir ÅŸekilde ilgilendiler. Çocuklara eÄŸitim verdiklerini söylediler. Dediler biz çocuklara Arapça ve Ä°ngilizce Ä°ncil öÄŸretiyoruz. Bize ÅŸart koÅŸtular,' eÄŸer çocuklarınızı buraya gönderirseniz onlara Ä°ncil öÄŸretiriz. Ondan sonra biz çocuklarınızın her ihtiyacını karşılarız. Araba ile evden alır, eve bırakırız. Size de düzenli olarak yardım yaparız.' dediler ” ifadelerini kullandı.

Çocuklar için özel görselli Ä°nciller hazırlamışlar

Misyoner dernek yetkililerin çocuklarının Ä°ncili iyi öÄŸrenmesi için kesinlikle evde Kuran öÄŸretilmemesi gerektiÄŸi yönünde uyarıldıklarını belirten Abdilleh, “Ben çocuÄŸumu yazdırmadım. Sonra baktım ki, diÄŸer Suriyelilere kitap dağıtıldığını gördüm. Bana da verdiler. Hatta çocuklar için özel görselli Ä°nciller hazırlamışlar. Baktım ki, kitaplar Arapça Ä°ncil, çocuÄŸumu göndermedim. DiÄŸerlerini de uyardım. Fakat çocuklarımızım eÄŸitim alacak yerleri olmadığı için ve yardıma muhtaç olduÄŸumuz için, bazıları tehlikeye raÄŸmen çocuklarını gönderiyorlar. Sırf yardım alabilmek için.”diyerek Suriyelilerin Türkiye'de içine düÅŸtüÄŸü acı durumu gözler önüne serdi. 

Suriye'de yapamadıklarını burada yapıyorlar

DerneÄŸin ev bölümünde yaklaşık 100 çocuÄŸun eÄŸitim aldığını belirten Abdilleh, hatta dernek yetkililerin sokak sokak dolaÅŸarak kayıt aldıklarını belirterek, “EÄŸitim veren öÄŸretmenler Arapça, Ä°nglizce, Türkçe ve Kürtçe biliyorlar. Onlar da Suriyeli, Suriye'de yapamadıklarını burada yapıyorlar. ”ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Bu durum bizi aÅŸar

Türkiye ve Suriye'den tanıdıkları yetkililere durumu bildirdiklerini ancak, ‘Bu durum bizi aÅŸar diyerek' kendilerine yardımcı olmadıklarını belirten Abdilleh,   CumhurbaÅŸkanı ve Gaziantep'teki yetkililerin Suriyeli çocukların eÄŸitim alabilecekleri okulların açılmasını talep ettiklerini söyledi.

Çocuklara Arapça dersinin verildiÄŸini ancak Kur'an dersi verilmediÄŸini belirten Rim Karhiseyn ise, yardım almak için gittiÄŸi dernekte çocukların  ellerinde Arapça Ä°ncil gördüÄŸünü belirterek, Suriyeli ailelerin çocukları yardım bahanesiyle alarak HristiyanlaÅŸtırdıklarını belirtti.

Müslüman Suriyeli çocuklarımızı herkes bir ÅŸekilde kullanmaya çalışıyor

Çocuklarının eÄŸitim alabilecekleri kurumların açılmasını istediklerini belirten Karhiseyn, “Allah razı olsun Türkiyeliler bize yardımcı olup bizi ülkelerine aldılar. Fakat ÅŸu an Müslüman Suriyeli çocuklarımızı herkes bir ÅŸekilde kullanmaya çalışıyor . Allah rızası içi çocuklarımızın HristiyanlaÅŸtırılmasına izin verilmesin.” diyerek CumhurbaÅŸkanı baÅŸta olmak üzere yetkililere seslendi.

Mahalle sakinlerinden N.G ise defalarca mahalleli olarak imza toplayarak Hasat Ortakları Kiliseler DerneÄŸi hakkında ÅŸikâyetçi olduklarını, ancak mahalle muhtarının bu noktada herhangi bir adım atmadığı gibi, çoÄŸu zaman yetkililere derneÄŸin sadece sıradan bir evden ibaret olduÄŸunu söylediÄŸini iddia etti.

Kendisiyle görüÅŸtüÄŸümüz Mevlana Mahalle muhtarı Yasin Atmaca da, mahallerinde böyle bir dernek olmadığını savunarak, pek fazla bir bilgisinin olmadığını ileri sürdü.

Kendileri ile görüÅŸmek istediÄŸimiz dernek yetkilileri ise ÅŸuanda derneklerinde kimse olmadığını derneklerinin tamamen yasal çerçevede hareket ettiÄŸini ileri sürdüler.  (Ä°brahim KoçyiÄŸit- Ä°LKHA)











Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.