Sosyal Medya

Güncel

Bebek aç kaldı, kedilere yardım yağdı!

Tek odalı gecekonduda yaşam mücadelesi veren ailenin sokak kedisine sahip çıkması haber oldu. Kediler, ailenin bebeğinden daha şanslı çıktı!



Erzurum'da tek odalı gecekonduda 10 aylık çocukları Furkan ile birlikte yaÅŸam mücadelesi veren Aslı- Mirsevden Tekdemir çifti, evlerinde doÄŸum yapan sokak kedisi ile yavrularına da bakmaya baÅŸladı. Bu durum medyada haber olunca çok sayıda hayvansever, kedilere kolilerce yardım yaÄŸdırdı.
Geçimini hurda toplayarak saÄŸlayan Mirsevden Tekdemir, sadece bir hayırseverin çocuÄŸu için mama gönderdiÄŸini belirterek, "Beni arayanlar hep hayvansevereler oldu. Bir hayırseverin dışında herkes evimize kediler için mama gönderdi. Kedinin yavruları, oÄŸlum Furkan'dan daha ÅŸanslı çıktı" dedi.

Merkez Yakutiye Ä°lçesi'nin Edip SomunoÄŸlu Mahallesi'nde yaÅŸayan Tekdemir çifti, babadan kalma tek odalı gecekondu evlerine sığınan ve burada doÄŸum yapan sokak kedisi ile 4 yavrusuna sahip çıktı. Sokaklarda el arabası ile kağıt, metal gibi atıkları toplayıp satarak ailesinin geçimini saÄŸlayan 58 yaşındaki Mirsevden Tekdemir, kazandığı paranın büyük bir bölümünü oÄŸlu Furkan ve yeni doÄŸum yapan 'Kader' adını verdikleri kediye harcayınca haber konusu oldu. Gazete, Ä°nternet siteleri ve sosyal medyada geniÅŸ yer bulan haber üzerine çok sayıda hayvansever cep telefonundan Mirsevden Tekdemir'e ulaÅŸarak kedilere yardım etmek istediÄŸini söyledi. Hayvanseverler ev adresine aldığı Tekdemir'in evine çok sayıda kedi maması gönderdi.

KEDÄ°LERE AYLARCA YETECEK MAMA GELDÄ°!
Yapılan haberin kedi ve yavrularının hayatını deÄŸiÅŸtirdiÄŸini, kendilerinin ise yine aynı hayatı sürdürdüÄŸünü belirten Mirsevden Tekdemir, bu duruma hem sevinip hem de üzüldüÄŸünü anlattı. Borcu yüzünden aylardır evinin elektriÄŸinin kesik olduÄŸunu ifade eden Tekdemir ÅŸunları söyledi:

"Kazandığım birkaç kuruÅŸ parayı oÄŸlum Furkan ve Tanrı misafiri olan kedilere harcıyordum. EÅŸim ve ben çoÄŸu zaman aç yatıyorduk ama yaÄŸmurlu bir akÅŸam evimize sığınan 'Kader' adını verdiÄŸimiz kedi ve 4 yavrusuna, oÄŸlum Furkan'a nasıl bakıyorsak öyle baktık. Bizimle ilgili haber yapılınca çok sayıda hayvansever beni cep telefonundan arayıp kedilere yardım yapmak istediÄŸini söyledi.

Sadece bir hayırsever oÄŸluma mama gönderdi. Kedilere ise birçok kiÅŸi mama gönderdi. Evde kedilere aylarca yetecek kadar mama var. Kedinin yavruları oÄŸlum Furkan ve bizden daha ÅŸanslı çıktı. 5 kiÅŸi toplam 650 lira ve erzak gönderdi. Para gönderenlerden birkaçı kedilere yiyecek almamı rica etti."

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.