Sosyal Medya

YaÅŸam

'Alo İftar hattı'ndan vatandaşa sıcak yemek

Haliliye Belediyesi, ramazan boyunca telefonla iftar yemeği talep eden vatandaşlara ücretsiz yemek gönderiyor.



Haliliye Belediyesi, ramazan ayında iftar sofralarına ulaÅŸmakta güçlük çeken vatandaÅŸlara yönelik "iftar yemeÄŸi hizmeti"ni hayata geçirdi.

Belediye bünyesinde kurulan ve 24 saat hizmet veren birimin "444 22 63" numaralı telefonunu arayarak iftar yemeÄŸi talep eden vatandaÅŸlara sıcak yemek ulaÅŸtırılıyor.

Belediye BaÅŸkanı Fevzi Demirkol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, inanç turizminin önemli merkezlerinden Åžanlıurfa'da ramazan ayının farklı bir coÅŸkuyla yaÅŸandığını söyledi.

Ä°ftar sofrasına ulaÅŸmakta zorlanan vatandaÅŸlara evlerinde iftar yaptırabilmek için gayret gösterdiklerini belirten Demirkol, bu kapsamda 15 kiÅŸilik ekibin görevlendirildiÄŸini dile getirdi.

Belirtilen ÅŸartlar kapsamında arayan herkese iftar yemeÄŸi ulaÅŸtırdıklarını ifade eden Demirkol, ÅŸunları söyledi:

"Ä°htiyaç sahibi olsa da olmasa da eÄŸer yemek yapmaya imkanı yoksa vatandaÅŸlarımıza bu mübarek ramazan ayında sıcak yemek götürüyoruz. Tek ölçümüz, sadece imkanları yemek yapmaya yetmeyecek durumda olmasıdır. Hizmetimizden faydalananlar arasında yeni çocuk sahibi olanlar ve saÄŸlık sorunları bulunanlar çoÄŸunlukta. Bunun organize edilmesine katkı sunan personelimize teÅŸekkür ediyorum. Bizim vazifemiz sadece dua almak."

Ahmet Yesevi Mahallesi'nde oturan Ekrem DemirtaÅŸ da söz konusu hizmetten dolayı belediye yetkililerine teÅŸekkür etti.

Evinde iftar hazırlama imkanı olmadığını belirten DemirtaÅŸ, iftar saatine yakın her gün 3 çeÅŸit yemeÄŸin evine getirildiÄŸini kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.