Sosyal Medya

Coğrafyamız

Yemen'in yüzde 78'i acil yardıma muhtaç

Yemen Yerel Yönetim Bakanı Fetih, ülkede krizin başladığı günden bu yana 2 bin 200 kişinin öldüğünü, 10 bin kişinin yaralandığını, halkın yüzde 78'inin acil yardıma ihtiyacı olduğunu bildirdi.



Yemen Yerel Yönetim Bakanı Abdurrakib Fetih, yaptığı yazılı açıklamada, "Krizin başından bu yana 2 bin 200'den fazla Yemenli öldü, yaklaşık 10 bin kiÅŸi yaralandı. Halkın yüzde 78'inin yani takriben 20 milyon kiÅŸinin acil insani yardıma ihtiyacı var" ifadesini kullandı. 

Savaşın doÄŸrudan etkileri nedeniyle Aden, Taiz, Lahic ve Dali vilayetlerinin felaket bölgesi sayıldığını dile getiren Yemenli Bakan Hadramevt, Amran ve Sana'nın da aldığı yoÄŸun göç nedeniyle savaÅŸtan olumsuz etkilenen en önemli kentlerden olduÄŸunu aktardı.

Fetih ayrıca 10 bin kiÅŸinin komÅŸu ülke Cibuti'ye, 2 milyon 200 bin kiÅŸinin ise ülke içinde kırsal bölgelere göç etmek zorunda kaldığını, saldırılar nedeniyle 350 binden fazla ailenin evlerini kaybettiÄŸini söyledi.

SaÄŸlık sektörüne iliÅŸkin ise Fetih, ülkede diyaliz makinesine ihtiyaç duyan yaklaşık 7 bin, böbrek nakli ihtiyacı duyan da 2 bin hasta olduÄŸunu belirterek, "Ancak buna karşılık yaÅŸanan sıkıntılar nedeniyle 28 diyaliz merkezi çalışmalarını durdurma tehlikesi ile karşı karşıya" dedi.

Yemen Yerel Yönetim Bakanı Fetih, Aden, Taiz, Dali, Amran, Beyda, Hadramevt, Lahic ve Mareb'teki hastanelerin iyileÅŸtirilmesi çaÄŸrısında bulunurken Aden, Taiz, Hadramevt ve Amran'a ise acil gıda ve barınak yardımı yapılmasını istedi.

Devrimin ardından bir türlü siyasi istikrarın saÄŸlanamadığı Yemen'de, Husilerin ilerleyiÅŸini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyon mart ayında, söz konusu gruba yönelik operasyon baÅŸlatmıştı. Husiler ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar çeÅŸitli kentlerde hala sürüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.