Sosyal Medya

Güncel

AK Partili vekiller neden oy kaybedildiğini açıkladı

AK Parti milletvekillerine bölgelerindeki oy kaybının nedenlerini soran Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilginç cevaplar aldı.



BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, dün gruplar halinde AK Parti milletvekilleriyle toplantı yaparak, seçim sonuçlarını deÄŸerlendi; koalisyon formülleri ve meclis baÅŸkanlığı konusundaki görüÅŸlerini aldı.

BaÅŸbakan, AK Parti Genel Merkezi'ndeki istiÅŸare toplantısında ilk olarak DoÄŸu, GüneydoÄŸu, Ä°ç Anadolu, Ege ve Akdeniz bölgesi milletvekilleriyle bir araya geldi. 

DavutoÄŸlu bugün de, Marmara ve Karadeniz illeri milletvekilleri ile görüÅŸecek. Edinilen bilgilere göre, DavutoÄŸlu basına kapalı yapılan toplantıda milletvekillerini dinledikten sonra, koalisyon için samimiyetle bütün partilerin kapısını çalacaklarını, bir uzlaÅŸma bulunamaması durumunda Anayasa gereÄŸi zaten erken seçime gidileceÄŸini anlattı. AK Parti olarak milletin verdiÄŸi mesajı aldıklarını belirten DavutoÄŸlu, bu mesajın gereÄŸini yerine getireceklerini vurguladı.

NEDEN OY KAYBETTÄ°KLERÄ°NÄ° AÇIKLADILAR

Bölge milletvekilleri de, yaptıkları konuÅŸmalarda AK Parti'nin doÄŸu ve güneydoÄŸu illerinde oy kaybetmesinin ana nedenlerini, “PKK baskısı, sandık güvenliÄŸinin olmaması, yanlış aday tercihleri ve çözüm sürecinin durması”olarak açıkladı.

Söz alan milletvekillerinden bazıları, seçim sürecinde çözüm sürecinin hız kesmesinin HDP tarafından bölgede suiistimal edildiÄŸini dile getirerek, “KeÅŸke seçimden önce birkaç adım atsaydık. Çünkü HDP bölgede, 'Bakın hükümet sizi kandırıyor' propagandası yaptı. Algı operasyonuyla vatandaşı AK Parti'den uzaklaÅŸtırdılar”dedi.

BaÅŸbakan, AK Parti'nin en fazla oy kaybettiÄŸi DoÄŸu ve GüneydoÄŸu illeri için özel bir çalışma yapılması talimatını verdi. DavutoÄŸlu, vatandaşın yeniden AK Parti'ye yönelmesi için neler yapılması konusunda bir çalışma grubu oluÅŸturdu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.