Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan iftar masası iddialarına cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mimarlar Odası'nın yalanlarına görüntülerle cevap verdi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı'nda muhtarlar ile bir araya geldi. ErdoÄŸan, muhtarlala buluÅŸtuÄŸu iftar programı sonrası bir konuÅŸma yaptı.

MÄ°MARLAR ODASI'NIN YALANI

ErdoÄŸan, Mimarlar Odası'nın ortaya attığı, Hürriyet'in köpürttüÄŸü iftar masasının 240 bin lira olduÄŸu iddiasına görüntülerle yanıt verdi.

ErdoÄŸan, iftar masasının 240 bin lira dendiÄŸi ancak, masanın 4 bin 600 lira artı KDV olduÄŸunu söyledi.

MASANIN GERÇEK MALÄ°YETÄ°

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"Bu külliye konusunda yalan haberlere imza atıldı. Bunların bir dikili aÄŸacı yoktur ama lafları çoktur. Israrla millete ait bu bina üzerinden bize saldırıyorlar. Maliyeti 240 bin lira ifade edilen yemek masası 4 bin 600 TL artı KDV'dir. Yemekte kullanılan çatal bıçaklar Demirel’in döneminden kalmadır. Misafirlerimiz için 110 kiÅŸilik yemek hazırlandı. YemeÄŸin malzemeleri bu külliyenin aÅŸçılarınca piÅŸirildi. Servis külliyenin garsonları tarafından yapıldı. Servis de külliye elemanları hazırladı.

YEMEĞİN MALİYETİ

YemeÄŸin maliyeti 3 bin 390 TL’dir. KiÅŸi başı yemek ise 30 TL’dir. Milyon liralık rakamlar ile bu yemek kamuoyuna getirilmeye çalışıldı.

HUKUK ÖNÜNDE Ä°FADE VERECEKLER

Sandalyeler, eski CumhurbaÅŸkanımız Abdullah Gül'ün döneminden kalmadır. Biz onların niyetlerini biliyoruz. Onlar hukuk önünde ifade verecekler, hesaplaÅŸacağız. Bunların niyetlerinin ne olduÄŸunu çok iyi biliyoruz. Nasıl bir yaÅŸam içinde olduklarını çok iyi biliyoruz. Ama bunun hesabını verecekler. Benim dönemimde çatal, bıçak, tabak gibi bir malzeme alımı yapılmamıştır. Hangi malzemeler ile devralmışsak onlarla devam edeceÄŸiz. Ä°htiyaç olduÄŸunda elbette alacağız. Bu akÅŸam burada söylemek istemezdim. Altın klozet meselesi baÅŸta olmak üzere, “Ben Kocaeli ValiliÄŸi'ni kastettim dedi ana muhalefet lideri zat. BilirkiÅŸi 'bunun altın klozetle alakası yok' dedi.

Artık ÅŸahsımı aÅŸmıştır bu iftira ve yalanlar. ErdoÄŸan ÅŸimdi CumhurbaÅŸkanı olarak buradadır, devletin temsili olarak buradadır. Bu iftiralar doÄŸrudan CumhurbaÅŸkanlığı makamına devletin hükmüne zarar verir hale gelmiÅŸtir. Burada mesele CumhurbaÅŸkanlığı külliyesinin millete mal olmuÅŸ olmasıdır. Bugün burada 7. Kez muhtarlar ile buluÅŸuyoruz. 7 aydır ÅŸehit yakınları ve gazilerle, iÅŸçilerle velhasıl toplumun her kesiminden insanlarla bir araya geliyoruz. Asılrahatsızlıkları budur. Onları bu rahatsız ediyor. Çünkü onlar bize zenci Türk diyor. Ben de öyle bir zenci Türk olmaktan gurur duyuyorum. O zaman böyle bir saldırıya maruz kalmazdık.

KOALÄ°SYON SENARYOLARI

Mevcut Meclis yapısı içinde, en kısa sürede bir koalisyon hükümetinin çıkmasını temenni ediyorum. Bu konuda tüm siyasi partilerimize, onların genel baÅŸkanlarına büyük görev düÅŸüyor. Türkiye'nin, geçmiÅŸini tartışan deÄŸil, geleceÄŸini aydınlatan bir koalisyon hükümetine ihtiyacı var. 1990'lı yıllarda ÅŸahit olduÄŸumuz koalisyon tecrübelerinin ülkemize yaÅŸattığı sıkıntıları tekrarlatmaya kimsenin hakkı yok.

CumhurbaÅŸkanı olarak, ben milletimin arzusu doÄŸrultusunda hareket etmeye, ön açıcı, teÅŸvik edici olmaya gayret ediyorum. Ä°çeride ve dışarıda yaÅŸamakta olduÄŸumuz kritik dönem, hükümet meselesinin bir an önce çözülmesini zorunlu kılıyor. Siyasi partilerimiz bu konuda üzerlerine düÅŸeni yapmazlarsa çözüm mevki yine milletimizdir.

ELEKTRÄ°KLER KESÄ°LDÄ° MÄ°

Elektrikler kesildi mi? Sandıklar çalındı mı? Bu iddiaların hiç biri ÅŸimdi dile getirilmiyor. Bunlar oldu mu? Ama bazı ÅŸeyler oldu. Yüzlerce köyde bir siyasi partiye oy çıkıyor, baÅŸka bir partiye oy çıkmıyor. Bunlar soru iÅŸareti deÄŸil mi?

Seçim sonuçlarına bakıp, 'Türkiye sıkıntıya düÅŸtü' diye adeta sevinç çığlıkları atanları hep birlikte takip ediyoruz. Kendi çıkarlarını, ülkenin çıkarlarının önüne koyanların yüzlerindeki memnuniyet ifadesinin gayet iyi farkındayız. Ä°nÅŸallah ya en kısa sürede yeni hükümeti kurarak ya da seçimleri yenileyerek, bu heves sahiplerini bir kez daha hüsrana hep birlikte uÄŸratacağız.

Bize uzatılan hiç bir el karşılıksız kalmayacaktır bunu biliniz. Bu mücadelemizde karşımıza çıkan hiç bir engel bizi yolumuzdan etmeyecektir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.