Sosyal Medya

Coğrafyamız

"Amacımız Dünyanın Dikkatini Gazze'deki Ablukaya Çekmek"

3. Gazze'ye Özgürlük Filosu üyesi Lotayef: "İsrail ordusu bizi durdurmaya karar verirse, barışçıl bir direnişle karşılaşacak." dedi.



Gazze'deki Ä°srail ablukasını kırmak amacıyla yola çıkan 3. Özgürlük Filosu'nun Kanadalı organizasyon komite üyesi Ehab Lotayef, filonun Ä°srail topraklarına deÄŸil, Gazze topraklarına gittiÄŸini belirterek:"Ä°srail ordusu bizi durdurmaya karar verirse, barışçıl bir direniÅŸle karşılaÅŸacak. Bizi durdurmaya hakları olduÄŸuna inanmıyoruz." dedi.

Az sayıda basın mensubuna filonun hazırlıkları ve amacıyla ilgili bilgi veren Lotayef, yolculuğa katılacakların net sayısını vermedi ancak sayının dikkate değer olacağını kaydetti.

Filonun yola çıkmak için hazırlıklarının sürdüÄŸünü belirten Lotayef, yola çıkış tarihiyle ilgili kesin tarih vermekten kaçınırken, hazırlıkların sürdüÄŸünü söyledi.

"Amacımız Dünyanın Dikkatini Gazze'deki Ablukaya Çekmek"

Lotayef, filoda yer alan teknelerin Gazze'ye doÄŸru yola çıkacakları yer hakkında da bilgi vermedi. Lotayef, bunun gerekçesini "hazırlıkların ve ekibin güvenliÄŸi" olarak gösterdi.

"Bizimkisi bir insani yardım giriÅŸimi deÄŸil, biz politik bir misyonla hareket ediyoruz." ifadelerini kullanan Lotayef:  "Bu, tamamen barışçıl bir misyon, bunu özellikle vurguluyorum, amacımız dünyanın dikkatini Gazze'deki ablukaya çekmek ve bu ablukanın sona ermesini saÄŸlamak."diye konuÅŸtu.

“Hedefimiz Gazze Toprağı”      

Gazze'deki Ä°srail ablukasını "insanlık dışı ve gayrimeÅŸru" diye nitelendiren Lotayef,  Ä°srail'in tepkisinin ne olacağı ÅŸeklindeki soruya da "Ä°srail ordusunun ne yapacağına kendisi karar verecek. Ancak biz her türlü ÅŸiddetten kaçınacağız." yanıtını verdi.

Lotayef: "Biz, Ä°srail topraklarına girmiyoruz, hedefimiz Gazze toprağı. Ä°srail ordusu bizi durdurmaya karar verirse, barışçıl bir direniÅŸle karşılaÅŸacak. Bizi durdurmaya hakları olduÄŸuna inanmıyoruz. Tekrar vurguluyoruz, biz hiçbir ÅŸekilde ÅŸiddetin parçası olmayacağız." dedi.

“Asıl BaÅŸarı AblukanınKaldırılması Olacak”

"Gazze’ye girersek bu ahlaki bir zafer olacaktır ama asıl amacımız bu deÄŸil." diyen Lotayef:"Amacımız dünyayı bu ablukanın kaldırılması için Ä°srail’e baskıya sevk etmek.  Asıl baÅŸarı ablukanın kaldırılması olacak." görüÅŸünü dile getirdi.

"Provokasyon, 1,8 Milyon İnsanı Hapsetmektir"

Gazze'deki ablukanın kaldırılmasının Filistin halkının acılarını sona erdirmede ilk adımı teÅŸkil edeceÄŸini ifade eden Lotayef,  Filistin meselesinin bir bütün olarak barışçıl ÅŸekilde çözülmesinin bölgeye barış getirmede merkezî önemde olduÄŸunu söyledi.

Lotayef, Özgürlük Filosu'nun Filistin halkını temsil iddiası taşımadığını da vurguladı.

GiriÅŸimin Ä°srail tarafından provokasyon olarak nitelendirilmesiyle ilgili görüÅŸü sorulan Ehab Lotayef:  "Provokasyon bizim yaptığımız deÄŸil. Provokasyon, 1,8 milyon insanı mahpus tutmak, normal bir yaÅŸam sürmelerine izin vermemektir." yanıtını verdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.